Értékelés,  KIDS

MARVEL – Tények zsebkönyve – Teszteld a tudásod!

Fülszöveg: 

Honnan származik Groot? Hogyan szerezte Fekete Özvegy a képességeit? Ki tanította varázslásra Doctor Strange-et? Ismerj meg több mint 500 bámulatos érdekességet a Marvel-képregények világából!

 

A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Marvel ​– Tények zsebkönyve című könyv. Ha imádjátok a Marvel univerzumot és a képregényeket, akkor ezt a könyvet Nektek találták ki. Teszteljük együtt a tudásunkat! Tartsatok velünk, merüljetek el a szuperhősök világában, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet.

Az utóbbi egy évben több olyan könyvet is forgattam, amely a Marvel világát járta körül – vagy a képregényeket, vagy a filmeket alapul véve. Így aztán jogosan remélhettem, hogy szert tettem némi alapvető tudásra a Marvel univerzumának hőseiről és gonoszairól, valamint a kalandokról, amiket átéltek. Ezért is örültem meg azonnal, amikor kiderült, hogy egy egészen különleges könyv jelenik meg magyarul, mely amellett, hogy elárul még néhány titkot a legfontosabb karakterekről és világokról, főként tesztekből áll, melyek egytől eddig a Marvel képregényekhez kapcsolódnak.

A kötet három fő részre oszlik: a legnagyobb terjedelmű rész a szuperhősökkel foglalkozik, ezután egy fejezetben a gonoszokról esik szó, végül pedig a csodás világok kerülnek terítékre. Az egyes fejezeteken belül vannak egyrészt olyan oldalak, ahol egy-egy fontos szereplőről/világról gyűjtötték össze a legfontosabb tudnivalókat a szerkesztők, másrészt olyan részek, ahol egy csoportot mutatnak be, például a Bosszú Angyalait vagy a pókverzum tagjait, illetve néhány olyan oldalpárt is találhatunk, ahol izgalmas számadatokat soroltak fel az univerzumból. De a legérdekesebbek szerintem a tesztes oldalak voltak, melyek tematikusak, azaz egy szereplő vagy csoport kalandjaihoz kapcsolódtak.

A könyvben tényleg rengeteg, mindenre kiterjedő kérdés van, az egészen egyszerűektől a bonyolultakig, így valószínűleg minden rajongó talál érdekességeket a kötetben, akármennyit is tud az univerzumról. Szerencsére minden oldal alján találunk megoldókulcsot, így nem maradunk egyedül a kérdéseinkkel, mindig megtudjuk a válaszokat is, és így könnyen ellenőrizhetjük, hogy mennyire ismerjük a Marvel világát. A könyv alapvetően a képregényekből táplálkozik, és bár sok kérdést a filmek alapján is meg lehet válaszolni, az egész könyvhöz mégis szükségeltetnek alapvető képregényes ismeretek.

Be kell vallanom, hogy amikor elkezdtem kitölteni a teszteket, kissé elbíztam magam, mert a hősökről (pl. Vasemberről vagy Pókemberről) szóló kérdések jól mentek, de aztán a gonoszoknál csúnyán elhasaltam, és annak ellenére, hogy a világokról már többet tudtam, bebizonyosodott, hogy több képregényt kellene olvasnom ahhoz, hogy naprakész legyen a tudásom Marvel témában. Ennek ellenére nekem remek szórakozást jelentett ezeknek a teszteknek a kitöltése. Kevésbé vagyok elégedett a könyv azon részeivel, melyekben a legfontosabb tudnivalókat szedték össze egy-egy karakterről vagy világról, ugyanis ezek az oldalak sokszor nem igazán szolgáltak új információval. Jobbak voltak az úgynevezett Bandázások, itt ugyanis egy-egy csoportot mutattak be, és sok kevésbé ismert szereplő is feltűnt.

A Tények zsebkönyve tehát szerintem egy igazán jó kis kötet a Marvel-rajongók számára, nekem legalábbis nagyon jó szórakozás volt elolvasni a rövid érdekességeket, és kitölteni a teszteket. Maga a kötet nem hosszú, néhány óra alatt kitöltögethető, és akár csoportosan is ötletelhetünk a kérdéseken. A szép színes kivitelezésnek és a sok képnek köszönhetően pedig egy külsőre is impozáns könyvecskét kapunk, melynek természetesen mindenki polcán ott a helye, aki jó barátságban van a bolygónk megmentőivel – vagy épp elpusztítóival. Most pedig jöjjön néhány érdekesség a könyvből!

Értékelés:

Rating: 4.5 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

A mostani játékunk során megismerhetitek a kedvenc Marvel karaktereinket. Minden egyes turnén találtok egy képet elrejtve a bejegyzésben. Nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni annak a karakternek a nevét, akit megtaláltok az értékelésben. 

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

07.23. Csak olvass!
07.25. Hagyjatok! Olvasok!
07.27. Utószó

A könyv adatai:

Kiadó: Kolibri Kiadó 
ISBN: 9789634376934
Fordította: Sepsi László
Oldalszám: 128 oldal

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük