Értékelés,  KIDS

Disney ​– Karácsonyi mesegyűjtemény

Fülszöveg:

Készülj az ünnepekre kedvenc mesehőseiddel! Olvasd el, hogyan szervezi meg Ralph és Vanellope a rosszfiúk karácsonyi partiját! Borítsd ünnepi díszbe az otthonod Woodyval, Buzz-zal és a Toy Story többi szereplőjével! Kövesd nyomon Elza és Anna első közös karácsonyát! Az elbűvölő ünnepi mesegyűjtemény történetei életre keltik a karácsony varázslatos…

A Kolibri Kiadó jóvoltából újabb kötettel bővült a Disney könyvek sora. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják a Karácsonyi mesegyűjteményt, mely életre kelti a karácsony varázslatos hangulatát, és bepillantást enged régi- és új kedvencek ünnepi pillanataiba. Tartsatok velünk, kövessétek az állomásokat, töltsétek ki booktagetünket, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.

Mi lehetne jobb párosítás, mint a karácsony és a Disney-mesék? Nem sok minden jutott eszembe, így hát gyorsan elolvastam a Disney vadonatúj, különleges mesegyűjteményét, mely 12 ízig-vérig karácsonyos történetet tartalmaz új és régebbi Disney-hősökkel. Azt már előre leszögezném, hogy nem okozott csalódást a kötet, de még mielőtt rátérnék a tartalomra, szokás szerint meg kell említenem a gyönyörű kivitelezést: a könyv keménytáblás, belül pedig nagyon szép, színes illusztrációk díszítik a kötet oldalait. Szeretem, hogy az ehhez a könyvhöz hasonló Disney-mesekönyvekben mindig pontosan úgy jelennek meg a karakterek, ahogy a mesékből ismerjük őket, így mellékesen azt is érdekes volt megfigyelni, hogy hogyan változott a technika mondjuk a Suzy és Tekergő és a Jégvarázs között.

De nemcsak a gyönyörű kivitelezés miatt foglalt el azonnal előkelő helyet a szívemben a mesekönyv, ugyanis a történetek is nagyon jól sikerültek. Találkozhattam újabb mesehősökkel, például Annával és Elzával, de régebbiek is feltűntek egy-egy mesében, például nagy örömömre Micimackó és barátai! És ha már itt tartunk, talán Micimackó cuki története lett a kedvencem is a kötetből, melyben a csacsi öreg medve megfeledkezik az ajándékokról, de véletlenül mégis mindenkinek örömet okoz. Nagyon tetszett emellett Wall-E szívmelengető karácsonyi meséje is, melyben a kis robotok próbálták utánozni az emberek ünneplését, vagy Aranyhaj története, melyből kiderül, hogy a lány a toronyban nem éppen úgy ismerte meg a karácsonyt, ahogy mi.

Bár még ezeken kívül is sok mese van a könyvben, nem szeretném mindegyiknek felfedni a történetét. Azt azonban elmondhatom, hogy szinte mindegyik történet nagyon szépre, szívmelengetőre vagy épp viccesre sikerült – mint például Ariel kincskeresése. Imádtam, hogy a legtöbb meseszereplő karácsonya nem sikerül tökéletesen úgy, mint ahogy eltervezték, de mivel ünnepi történetekről beszélünk, végül mindenki boldog lesz, és talán még jobban is sikerül számukra ez a nap, mint azt gondolták volna. Több rendhagyó, hagyományosnak semmiképp nem mondható karácsonyt is megismerhetünk ebből a kötetből, aminek nagyon örültem, hiszen idén a legtöbb család számára nem olyan  lesz az ünnep, mint eddig, de ezek a mesék talán adhatnak egy kis reményt, hogy így is lehet örömteli az ünnep, különösen, ha egy kicsit kreatívak vagyunk.

Mivel a könyv vidám, kedves meséket tartalmaz nagyrészt, ezért azt gondoltam, hogy már óvodás kortól is simán élvezhetők a történetek, egy mese azonban kicsit kilógott a sorból, ugyanis a kötetben helyet kapott a Karácsonyi ének rövidített változata is, mely szerintem nem annyira kisgyerekeknek való történet. Bár a mesét Mickey egér és barátai illusztrálják, a történet szerintem így is erős volt egy kicsit, így ezt az az egy mesét én nem olvasnám fel szívesen nagyon kicsi gyerekeknek. A többi mese azonban öt csillagos volt, ezért bátran ajánlom a kisebbeknek is.

Összességében a Karácsonyi mesegyűjtemény egy igazán különleges válogatás, tele jól ismert szereplőkkel. Kizártnak tartom, hogy a nagyon sokszínű mesék közül valaki ne találná meg a neki tetszőt, a hősök közül pedig a kislányok és a kisfiúk is tudnak kedvencet választani. Nekem felnőttként is nagy örömet okozott ezeket a kis sztorikat olvasni, de az óvodás és kisiskolás unokatesóim is nagy örömmel keresgélték kedvenceiket a könyvben, így bátran mondhatom, hogy a mesegyűjtemény minden korosztályhoz tud szólni. Éppen ezért nem szabad kihagyni az ajándékok közül!

Értékelés: 

Rating: 5 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

“Az ünnep arra való, hogy azokkal az emberekkel – és játékokkal – legyünk, akiket szeretünk.” Így hát mostani játékunk során a barátoké lesz a főszerep. Minden állomáson láthattok egy képet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, az illető ki(k)nek a legjobb barátja. Tehát nem a képen látható karakter nevét várjuk megfejtésként, hanem ismert barátjáét (pl.: ha Matuka van a képen, akkor a megfejtés Villám lesz). Egyes esetekben persze több megoldást is elfogadunk. 

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladat:

(Ha nem látod a képet, kattints ide!)

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

12. 15. Dreamworld
12. 16. Utószó
12. 17. Veronika’s Reader Feeder
12. 18. Spirit Bliss Sárga könyves út
12. 19. Book tag
12. 20. Csak olvass!
12. 21. Könyv és más

A könyv adatai:

Oldalszám: 208 oldal
ISBN: 9789634377566
Fordító: Wohl Anita
Kiadó: Kolibri Kiadó 

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük