Egyéb

Zsákbamacska a Maxim Kiadótól – ez volt az én csomagomban!

Néhány hete jelentette be a Maxim, hogy március végéig tőlük is rendelhetünk zsákbamacska dobozt, melyben 5 meglepetés kötet lapul a Dream válogatás, a Mont Blanc válogatás vagy a Delfin könyvek közül. Bár nem szoktam zsákbamacskát rendelni, mert szkeptikus vagyok velük szemben, most annyira sok jó könyvet láttam mások dobozaiban, hogy arra jutottam, hogy megpróbálkozom én is eggyel, hiszen a befektetett 3000 forint már akkor is megtérül, ha csak két könyvet olvasok el a kapott kötetek közül. Néhány napja meg is érkezett a dobozom, a szemfülesek pedig már azt is megnézhették az Instagram oldalamon, hogy miket tartalmazott a csomagom, most pedig egy kicsit bővebben is beszélek a regényekről és elmondom a véleményemet a nekem jutott zsákbamacskáról.


Ahogy mindenkié, úgy az én csomagom is 5 kötetet tartalmazott, ezek mindegyike regény, ráadásul mind a Dream válogatásból került ki. De lássuk a konkrét könyveket!

Estelle Laure: Tomboló fény

Az első kötet, amelyet kivettem a dobozból, a Tomboló fény volt, melyet korábban is láttam már, de sosem kerültem vele közelebbi kapcsolatba, még csak a fülszövegét sem olvastam eddig. Most azonban nagyon megtetszett, mert egy igazán érzelmes és különleges történetnek tűnik, melynek főszereplője egy testvérpár, akik egyik napról a másikra egyedül maradnak. Bár a regény eléggé vegyes értékeléseket kapott a Molyon, ugyanis sokan imádták, míg mások kimondottan olvashatatlannak nevezték, engem már kíváncsivá tett a könyv, így ezt a történetet biztosan el fogom olvasni. Plusz pont, hogy meglehetősen rövid a sztori, ráadásul egy kötetes, így a folytatások miatt sem kell aggódnom.

Janet Evannovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

A doboz második kötete sem tűnik rossznak, hiszen a regény elég jó értékelésekkel büszkélkedhet, azonban A nagy zsákmány egy humoros krimi, ami nem igazán az én műfajom, ezért nem is igazán tudott megfogni a fülszöveg sem, melyből kiderül, hogy a főhősünk egy nyomozó, aki épp a „főellenségét” kapja társul maga mellé. A könyv egyébként egy sorozat első része, de gyanítom, hogy a kötetek nem tartoznak össze szorosan, ezért önmagában véve ez sem egy rossz meglepetés. Ki tudja, egyszer talán kedvet kapok hozzá, de az is lehet, hogy elajándékozom majd a regényt!

.

Lele Pons – Melissa de la Cruz: Éld túl a sulit

Őszintén szólva nagyon meglepett, hogy ezt a könyvet is megtaláltam a dobozomban, ugyanis erről a kötetről még csak nem is hallottam korábban. Mint rövid kutatásom során kiderült, Lele Pons egy amerikai vlogger, ráadásul nagyon híres, és a gimis éveiről írta ezt a félig-meddig igaz történetet. Nem néztem utána, hogy Amerikában milyen fogadtatást kapott a könyv, az viszont biztos, hogy itthon nem nyűgözte le az olvasókat, sőt, kifejezetten szörnyű értékeléseket kapott. Így aztán nem jött meg igazán a kedvem a történethez, és jelen pillanatban úgy tűnik, hogy ezt a könyvet sem fogom elolvasni. Legfeljebb, ha már tényleg nem lesz semmi, amit olvashassak…

Debora Geary: Kóborló boszorkány

Első pillantásra megörültem, amikor megláttam a könyvet, a Modern boszorkány sorozat ugyanis egyáltalán nem tűnt rossznak, azonban hamar kiderült, hogy ez a kötet már a negyedik rész, és így kissé csalódott lettem, hiszen nem valószínű, hogy mostanában beszerzem és elolvasom az előző három részt csak emiatt a regény miatt. Pedig egészen jó a könyv értékelése, és sokan szeretik az egész sorozatot is, ezért biztosra veszem, hogy én sem utálnám ezt a boszorkányos történetet, de egyelőre ez a kötet is a polcra kerül – olvasatlanul.

Laini Taylor: A rémálmok múzsája

Mire idáig jutottam a dobozom bontásával, már kicsit csalódott voltam, ugyanis a négyből csak egy könyv tetszett úgy, ahogy. Szerencsére az utolsó kötet tudott szépíteni, mert bár egy sorozat folytatása, az első részt is régóta el szeretném olvasni, most pedig már biztos, hogy be fogom szerezni A különös álmodozót. Mindkét könyv elég népes rajongótáborral bír egyébként, ezért abban bízom, hogy nekem is tetszeni fog a sorozat, így egy új kedvencet is köszönhetek majd ennek a zsákbamacskának.

Ezek voltak tehát az én meglepetés könyveim! Összességében nem vagyok elégedetlen, hiszen két könyv kimondottan tetszett, így végülis a zsákbamacska ára már visszajött, a harmadikat pedig ha más nem, akkor lesz kinek elajándékoznom, de így is kaptam két olyan regényt, amelyekkel nem nagyon tudok mit kezdeni, ráadásul az egyik jónak tűnő regény második rész, amit szintén sajnálok egy picit. Ennek ellenére a Maxim zsákbamacskája végre tényleg egy olyan doboz, amit ajánlani tudok, mert rengeteg szuper dobozt láttam a neten, és egyértelmű, hogy nemcsak régi és eladhatatlan köteteket pakoltak a csomagba a kiadónál, hanem kimondottan jó könyveket is. Próbáljatok ti is szerencsét! 🍀

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük