Értékelés,  KIDS

Disney ​Hercegnők – 5 perces lovas történetek

Fülszöveg:

Ekkor reccsent egy ág. Csipkerózsika megfordult, és nem hitt a szemének…
A kert sarkában egy egyszarvúcsalád majszolta az éji virágokat. A kiscsikó szarván megcsillant a holdfény. Csipkerózsika megbabonázva nézte őket.
– Az egyszarvúak éjszaka bújnak elő, nehogy meglássák őket – magyarázta suttogva Flóra. – Félénk, de barátságos jószágok, bizonyára idecsalta őket az illat.

Találkozz a Disney hercegnőkkel és hű hátasaikkal ebben a tizenkét történetet felölelő mesegyűjteményben! Keress új barátokat Fülöpnek Belle oldalán, vágtass egy legendás lovon Meridával, vagy szárnyalj Jázminnal a sivatagi versenyen – és ez még csak a kezdet! Éld át a kalandokat, akár öt perc alatt!


A Kolibri Kiadó újabb 5 perces mesekönyvvel kápráztatott el minket, ezúttal Disney hősnőkről és lovaikról olvashatunk izgalmas történeteket. Tartsatok velünk, olvassátok el mit gondolnak bloggereink a mesekönyvről, és ha részt vesztek játékunkban, egy példányt is nyerhettek a kiadó felajánlásából.

A Kolibri Kiadó 5 perces sorozata nagyon kedves a szívemnek, és már több mesekönyvet is beszereztem, melyeket majd a saját gyermekeimnek is fel szeretnék olvasni, ám addig is a kisiskolás unokatesóimmal szereznek nekünk vidám, közös perceket. Az eddigiek közül az én kedvencem egyelőre az 5 perces történetek hősies lányokról és Micimackó 5 perces meséi, az övék pedig az 5 perces húsvéti történetek, melyet úgy tűnik azonban, hogy felváltotta a sorozat legújabb kötete: de hát ki is hibáztatná őket! A kislányok szívéhez semmi sem vezethet el jobban, mint a hercegnők és a lovak.Pin by JJTHESCRIPTWRITER on PRINCESS JASMINE | Disney princess movies,  Disney princess jasmine, Disney art

Az 5 perces lovas történetek 12 történetet tartalmaz, melyek mindegyikének egy hercegnő és egy ló a főszereplője. Vannak olyan mesék, ahol a lovak kisebb szerepet kapnak – ilyen Hófehérke meséje, az Erdei kaland, melyben a főszereplő hercegnő a szerelme keresésére indul -, és olyan történetek is megjelentek, ahol egyértelműen a lovak kerülnek középpontba – ilyen volt mondjuk az Ideje lefeküdni, Max!, melyben Aranyhaj és Eugén arra próbálják rávenni négylábú barátjukat, hogy pihenjen le egy kicsit a sok munka után.

Bármennyi szerepet is kaptak azonban a lovak, kivételesen most mindegyik mese tetszett, és örömmel olvastam róluk. Természetesen igyekeztem kedvencet választani, így mindenképp kiemelném a Fülöp új barátja című mesét, melyben Belle próbál segíteni a barátja rossz kedvén, rajta keresztül pedig a történet nagyon szépen mesél az odafigyelésről és a gondoskodásról. A négylábú barátok iránti szeretet és gondoskodás természetesen nemcsak itt, hanem szinte az összes mesében megjelenik, és fontos szerepet kap.

Az 5 perces sorozatban már megszokhattam, hogy nem csak a modern hercegnők kerülnek elő, így Aranyhaj és Merida mellett kapott egy mesét például Mulan is, Csipkerózsika és Jázmin pedig 2-2 mesének is a főszereplői voltak. Természetesen a lovaikkal együtt, akik az eredeti mesében nem feltétlenül kaptak túl nagy szerepet, a régebbi Disney-klasszikusokban ugyanis korántsem voltak annyira fontos szereplők a lovak, mint a későbbi történetekben. Az, hogy a lovaknak önálló személyisége van, leginkább az újabb mesékre jellemző, talán A Szépség és a Szörnyetegtől kezdődően figyelhető meg, és a végpont nagyjából az Aranyhaj, ahol Max személyisége nemcsak kiforrott, de fontos szerepet is kap a történet folyásában.

Összességében az 5 perces lovas történetek sem okozott csalódást, és amellett, hogy jobban megismerhettünk hőseink hű társait, izgalmas kalandokban is velük tarthattunk. Azoknak a gyerekeknek, akik szeretik a hercegnőket és a lovakat (szóval a legtöbb kislánynak) tökéletes választás lehet ez a könyv, mely rövid történeteivel az olvasás gyakorlásában is segíthet a nagyobb gyerekeknek.

Értékelés:

Rating: 4.5 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Híres Disney lovak neveiből szedtünk ki pár betűt. A ti dolgotok az, hogy kitaláljátok a paripa nevét, és beírjátok a helyes megfejtést a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladat:

A_g_s

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

11.07. Szaffi polca
11.09. Dreamworld
11.11. Csak olvass!
11.13. Utószó

A könyv adatai:

Kiadó: Kolibri
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 208
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635992089
Fordította: Horváth M. Zsanett
Megjelenés időpontja: 2022. szeptember 30.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük