Értékelés

Jégvarázs 365 mese

Fülszöveg:

Fedezd fel Arendelle varázslatos világát Annával, Elzával, valamint a Jégvarázs és a Jégvarázs II elragadó szereplőivel! Ebben a mesés kötetben Kristoff vakmerő mentőakciót hajt végre Olaf segítségével; Sven a kastély körül bujkál, hogy ne kelljen megfürödnie; Elza és Anna egy távoli, sivatagos királyságba utaznak; és a jó barátok számos izgalmas kalandban vesznek részt.
Az év minden napjára jut egy történet, így ennek a mesekönyvnek ott a helye az éjjeliszekrényen, vagy a kandalló, esetleg tábortűz mellett!


Térjetek vissza a Jégvarázs világába, és fedezzétek fel Anna, Elza és a többiek izgalmas kalandjait egy egész éven át! A Kolibri Kiadó vadonatúj, csodálatos kötetében ezúttal 365 Jégvarázs mese vár rátok, és ha velünk játszotok, meg is nyerhettek egy példányt a kötetből!

Gyerekkoromban a szüleim minden este meséltek nekem, ezért minden mesekönyvünket számtalanszor felolvasták nekem, mire megkaptam a Minden napra egy mese című könyvet, melyben 365 mese volt: az év minden napjára egy. Ez a könyv régi, féltve őrzött kincsem, melynek minden meséjét elolvastuk, sőt, a történeteket még egyszer visszahallgattam, amikor a húgomnak olvasták el őket. Nagy élmény volt számomra ezeket a történeteket hallgatni: minden nap egy új, addig ismeretlen kaland kezdődött, és biztosra vehettem, hogy holnap és holnapután sem lesz ez másként. A Kolibri Kiadó új kötete, a Jégvarázs – 365 mese ugyanezt az élményt adhatja a mostani kislányoknak, modern köntösbe csomagolva.

Index - Mindeközben - Ha a Jégvarázs hóembere 162 centi, akkor vajon milyen  magas a többi szereplő?Sok mesekönyvet kaptam már a Kolibri Kiadótól, sőt, Jégvarázs kötet is volt már tőlük a kezemben (például a Jégvarázs 2. – Filmkönyv), ezért nem lepett meg, hogy a legújabb mesekönyvük is csodaszép, igényes kiadás lett: már a borító is csodaszép, belül pedig minden egyes oldal színes, és az egyoldalas mesék mindegyikéhez 2-2 szépen megrajzolt illusztráció tartozik, mely passzol a történethez.

A történetek mindegyike egy-egy naphoz van rendelve, január 1-től december 31-ig, és minden hónapban más színűek az oldalak is. A történetek ráadásul nyomon követik az év változásait: nyáron strandolnak a szereplőink, míg télen szánkóznak, de van halloweeni szellemes történet, és természetesen karácsonyi mese is. Minden naphoz egy oldal kapcsolódik, és a legtöbb történet véget is ér azon az egy oldalon, ám Elza és Anna néha napján hosszabb kalandba keveredik, mely több estén át is leköti a gyerekeket. Rögtön az első mese is ilyen, ez ugyanis az első Jégvarázs történetét meséli el, több estére elosztva. Ettől azonban nem kell megijedni, mert ez a vastag kötet bőven tartogat még vadonatúj kalandokat is!

A járványra tekintettel már a héten jön a Jégvarázs 2. a Disney Plusra |  24.huA mesék persze változatosak, vannak nagyon egyszerűek is, kevés cselekménnyel, de vannak kicsit izgalmasabbak is. Ugyanakkor a mesék nagyrészt jól megírtak, gördülékenyek és könnyen érthetők, így tökéletesek lehetnek a legkisebb Jégvarázs rajongóknak is. A mesék között több olyan is van, amely Anna és Elza gyermekkoráról szól, így ezek a történetek még olyan titkokat is elárulhatnak, amikről eddig nem is tudtunk.

Összességében véve a Jégvarázs – 365 mese egy csodaszép, és nagyon igényes könyv, tele Jégvarázzsal, szeretettel, gondoskodással és vicces kalandokkal, no meg a kedvenc szereplőinkkel! Jégvarázs-rajongó gyerekeknek bátran ajánlom ezt a mesekönyvet!

Értékelés:

Rating: 5 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Ismeritek az összes szereplőt a Jégvarázsból? Mostani játékunkban kiderítjük! Az állomásokon ugyanis egy-egy kevésbé népszerű Jégvarázs karaktert találtok, a feladatotok pedig az lesz, hogy beírjátok a nevét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladat:

Jégvarázs 365 mese

(Ha nem látod a képet, kattints ide!)

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

01.22. Utószó
01.24. Könyv és más
01.26. Dreamworld

A könyv adatai:

Kiadó: Kolibri
Kiadó székhelye: Budapest
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 368
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635990320
Fordította: Horváth M. Zsanett
Megjelenés időpontja: 2022. október 25.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük