Értékelés

Nagy folyók haragja III. – A Dalam könyve – Kedvcsináló idézetek

A Dalam könyve Schmal Róza: Nagy folyók haragja című trilógiájának zárókötete, mely a Lampion Könyvek jóvoltából a megszokott, csodaszép külsővel jelent meg, hogy még egy utolsó kalandra indulhassunk a szereplőkkel. Ha te is szeretnéd megismerni a nagyívű történet lezárását, akkor játssz velünk, és akár meg is nyerheted a könyv egy példányát.

A Nagy folyók haragja egy számomra nagyon kedves könyvsorozat, nemcsak a sok-sok térkép és kivételesen szép rajz miatt, hanem az izgalmas történetnek köszönhetően is, amely minden alkalommal magával ragadt. Hamarosan értékelni is fogom ezt a különleges kötetet, előbb azonban elhoztam nektek a kedvenc idézeteimet a könyvből.


„Az ember sokszor pokolian magányos, akkor is, ha vetésről és aratásról kell döntenie, és akkor is, ha egy ország sorsáról. Jó, ha van valaki, aki esténként megölel, akár jól sikerült a napod, akár nem.”

„Ideje van a sírásnak. Egyszer csak azonban megmozdul bennünk a vágy, hogy építsünk megint. Érezni ezt a vágyat, mégis tovább ülni a romokon, csak azért, mert megint jöhet tűz, hamu, árvíz és halál, nos, az már gyávaság.”

„– Ó, a Ladann szerelmére, miért gondoljátok ti férfiak, hogy tudjátok, ki mit érez? Elképzeltek egy találkozást, és nemet mondotok rá – de mi van, ha nem jól képzeltétek el? Ha alábecsültétek a másik szeretetét, vágyait, a hiányt, amit hagytatok benne? Mi van, ha az élet több, vagy több lehetne, mint amit a sekélyes fantáziátokkal elgondoltok?”

„Neia, mindketten tudjuk, hogy az emberrel olykor megesnek dolgok, amelyek után soha többé nem lehet az, akinek született, de még az sem, aki előző nap volt…”

„A Dalam neve pedig ott marad a nagy folyóké között. Mert vannak vizek, amelyek hegyeket törnek át vagy szigeteket árasztanak el, és vannak, amelyek nem tesznek mást, mint feltörnek a föld alól, rendületlenül, szelíden csordogálnak, mégis elérik az elérhetetlent, összekötik az összeköthetetlent, és valósággá tesznek eltemetett reményeket.”

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

A Nagy folyók haragja három kötetében számos város felbukkan, melyek mindegyike Schmal Róza képzeletének szüleménye, és amelyeknek nagy szerepe van a történet alakulásában is. Mostani nyereményjátékunkban épp ezért a trilógiában megjelenő városok betűit kevertük össze, a ti dolgotok pedig csupán annyi lesz, hogy helyes sorrendbe tegyétek a betűket, a megoldást pedig elküldjétek nekünk a Rafflecopter dobozban.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladat:

ANPLAOSL

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

08.03. Utószó – extra
08.05. Csak olvass! – extra
08.07. Utószó
08.09. Csak olvass!

A könyv adatai:

Kiadó: Lampion Könyvek
Kiadó székhelye: Budapest
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 512
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789636142056
Megjelenés időpontja: 2023. május 15.