Értékelés

Elzabeth Lim: Hat bíborszín darumadár

A Hat bíborszín darumadár fülszövege:

Egy száműzött hercegnő, egy alakváltó sárkány, hat elvarázsolt darumadár és egy irtózatos átok… Ez a mesék és mítoszok világából merítkező fantasy elvarázsolja az olvasóit.
Shiori’anma, Kiata hercegnője titkot őriz. Tiltott varázserőt birtokol. Rejtett képességére az eljegyzési ünnepség reggelén derül fény, mikor elveszíti az uralmát felette. Eleinte úgy tűnik, a véletlen a kezére játszik, hiszen lemondják az esküvőt, amit sosem akart, ám egyúttal magára vonja mostohaanyja, Raikama figyelmét is.
Raikama, aki ugyancsak varázserővel bír, Shiroi bátyjait darumadárrá változtatja, s megtiltja a lánynak, hogy bárkinek is szóljon erről; ha csak egy szó is elhagyja a száját, egy testvére meghal.
Shiroi magára maradva, némán és nincstelenül bátyjai felkutatására indul, s eközben fényt derít az összeesküvésre, amely a trónt fenyegeti. Csakis ő mentheti meg a királyságot, ám ehhez meg kell ajándékoznia bizalmával egy papírmadarat, egy szeszélyes sárkányt és a fiút, akivel frigyre kellett volna lépnie. És ez még nem elég: varázserejét, amelyet egész életében titkolt, fel kell szítania, bármibe is kerül…


A Menő Könyveknek köszönhetően már hazánkban is olvasható Elizabeth Lim nagysikerű, regénye, A hat bíborszín darumadár. Ráadásul a kiadónak hála, szemet gyönyörködtető, éldekorált változatban szerezhetik be a történetet a magyar olvasók. Az ázsiai mesék és mítoszok világából merítkező fantasy bloggereinket is elvarázsolta. Tartsatok velünk, ismerjétek meg Shiori’anma és a hat darumadár történetét, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet.

A gyomornak ételre, az elmének gondolatokra, a szívnek pedig szerelemre van szüksége.”

A Hat bíborszín darumadár ismét egy csodálatosan szép kötet a Menő Könyvek jóvoltából, mely szerencsére nemcsak a gyönyörű borítója és az élfestése miatt érdemel figyelmet, hanem a tartalma miatt is. A keleti mitológiai alapokon nyugvó történetben minden benne van, ami egy fantasyhoz kell: mágia, sárkányok, intrika, szerelem és sok-sok kaland.

A könyv főszereplője, Shiori, épp a kötet első oldalain találkozna a számára kiválasztott jegyessel, ám végül kudarcba fullad a találkozó, és a lány nemcsak bajba keveredik, de egy átkot is sikerül a saját és a bátyjai fejére hoznia. Shiori hat testvére hat darumadárrá változik, a lánynak pedig egy fatál nő a fejére, és az otthonától messze kell boldogulnia az új, furcsa külsejével. Shiori bámulatos karakter, aki annak ellenére, hogy egy palotában nő fel, bárhol feltalálja magát, és mindenhol szorgalmasan dolgozik, ahová vetődik, így sikerül a legtöbb helyen megállnia a helyét. Mindeközben pedig rengeteg dolog történik vele.

Vedd körül magadat olyanokkal, akik mindig szeretni fognak, a hibáiddal és a vétkeiddel együtt. Találj családra, akik minden nappal egyre gyönyörűbbnek látnak, még akkor is, amikor a hajadat már fehérre festi a kor. Légy a fény, ami lángra gyújtja valaki lámpását!”

A kötet cselekménye végig nagyon izgalmas, az események visznek magukkal, és így alig tudtam letenni a könyvet. A történet folyamatosan új csavarokat tartogatott, bár volt egy pont, amikor már azt éreztem, hogy az eredeti konfliktusról szinte meg is feledkeztünk, végül mégis visszatértünk rá. Van egy sárkányunk is, akit ugyan nagyon kedveltem, de egyelőre nem kapott sok jelenetet, bár úgy tűnik, hogy a következő részben már sokkal fontosabb szerepe lett.

Összességében a Hat bíborszín darumadár pontosan az a könyv volt, amire vártam: izgalmas történet, szerethető karakterek, egy vicces sárkány, és különleges, keleties háttér, valamint hangulat jellemezte. Mivel egy YA regényről van szó, ezért ne számítsatok hatalmas vérengzésre, azonban egy izgalmas, kellemes kötetre felkészülhettek, ha ezt a regényt választjátok!

Értékelés:

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezeheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Az utóbbi időben egyre népszerűbbek hazánkban is azok a regények, melyek az ázsiai kultúrából merítenek ihletet, így a mostani játékunk is ehhez kötődik. Minden állomáson találtok egy idézetet, mely egy olyan kötetből származik, amelyben markánsan jelen van az ázsiai kultúra. Nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy mi a könyv címe, ahonnan idéztünk.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladat:

“Hogyan adhatnék oda valakinek egy darabot magamból, amikor már így is alig van mit adnom?”

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

11.24.: Csak olvass!
11.30.: Readinspo
12.02.: Utószó
12.04.: Sorok között
12.05.: Könyv és más
12.06.: Spirit Bliss Sárga könyves út
12.08.: Dreamworld

A könyv adatai:

Kiadó: Menő Könyvek
Kiadó székhelye: Budapest
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 534
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789635844326
Fordította: Herman Alexandra
Megjelenés időpontja: 2023. október 25.