Értékelés

Karácsonyi könyvajánló felnőtteknek

„Van a csoda… Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek… Ez a karácsony csodája.”

Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?

Mi, a Blogturné Klub tagjai, több mint kétezer turnéval a hátunk mögött minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Neked is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk! December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk a legjobb adventi programokig. 

Természetesen képzeletbeli puttonyunk sem maradt üres! Ha egy kicsit közelebb merészkedsz és vetsz bele egy gyors pillantást, láthatod, mennyi kincs lapul még benne: sok-sok könyv, ami csak és kizárólag arra vár, hogy szebbé tegye olvasóink karácsonyát. Tárd hát ki szívedet, kedves olvasó, és engedd, hogy a boldogság melege átjárjon.


Idén is karácsonyi lázban égek nagyjából november közepe óta, és ezt a bejegyzést is a meleg szobában, egy karácsonyi lemez hallgatása közben írom, méghozzá az 5+1 kedvenc karácsonyi könyvemről. Ha nem tudod, mit olvass az ünnepek alatt, akkor válogass bátran az alábbi, ünnepi hangulatú kötetek közül.

John Green – Maureen Johnson – Lauren Myracle: Hull a hó!

A Hull a hó! három szerző, John Green, Maureen Johnson és Lauren Myracle közös kötete, melyből már Netflix-film is készült. A kötetben három kisregény található, melyek külön is olvashatók, de néhány ponton összekapcsolódnak, utalnak egymásra. A három történet mindegyike karácsony előestéjén játszódik, és az az egy közös a szereplőkben, hogy mindegyiküknek zavaros kissé a magánélete: van itt eltitkolt szerelem, rossz párkapcsolatok és felelőtlen megcsalási történet is. Ha könnyed, romantikus, és néhol vicces kötetet keresel, akkor a Hull a hó! jó választás is lehet. Ha más nem, a filmet mindenképp nézd meg az ünnepek alatt!

Catherine Rider: Csók New Yorkban

Az egyik első karácsonyi regény, amit valaha olvastam, a Csók New Yorkban volt, Catherine Ridertől. A történet két fiatalról szól, akik karácsony este a New Yorki reptéren ragadnak, és elhatározzák, hogy felfedezik a várost, miközben egymást is jobban megismerik. A regény kétségkívül nem a legeredetibb, amelyet valaha írtak, ám végig nagyon hangulatos, aranyos, és New York nevezetességeit is bejárhatjuk az oldalakon.

Rácz-Stefán Tibor: Téged kérlek karácsonyra

Rácz-Stefán Tibor bármelyik karácsonyi regénye felkerülhetne erre a listára: az Éld át a pillanatot! volt az első könyvem a szerzőtől, mely azonnal elvarázsolt, idén pedig már a harmadik karácsonyi regényt fogom elolvasni tőle. A listára azért választottam a Téged kérlek karácsonyra című kötetét, mert ez az egyetlen LMBTQ karácsonyi romantikus könyv, amit az idei karácsonyi időszak előtt olvastam, és a Heartstopper-lázam közepette hatalmas élmény volt ez az aranyos és szívmelengető könyv, mely két gimnazista fiú szerelméről szól.

Charles Dickens: Karácsonyi ének

Egy klasszikus regényt is szeretnék ajánlani, mely szerintem kötelező darab mindenkinek. Bár a Karácsonyi éneknek már számtalan feldolgozását láttam korábban, az eredeti regényt csak tavaly hallgattam meg hangoskönyvben, és bár a történet nem ért meglepetésként, mégis nagyon tetszett, és megalapozta a karácsonyi hangulatomat. Ha tehát klasszikus regényt szeretnétek, és szívből ajánlom a Karácsonyi éneket!

Becca Freeman: A karácsonyi árvák klubja

Idén olvastam A karácsonyi árvák klubját, és rögtön az egyik kedvenc ünnepi történetem lett, mert nem egy tipikus, romantikus regény, hanem a barátság áll a középpontjában. Hannah, Finn, Priya és Theo egy évtizede mindig együtt karácsonyoznak, ugyanis az ünnepekre egyiküknek sincs hová mennie. Hannah számára ezek a karácsonyok jelentenek mindent, ám ahogy telnek az évek, a társaság is változik, és idén talán már az utolsó közös karácsonyukra készülődnek. A könyvben sok vidám pillanat van, de komolyabb témákkal is foglalkozik, és tökéletes karácsonyi olvasmány.

Ben Miller: Amikor megmentettem a karácsonyt

Bár nem teljesen felnőtt, hanem egy ifjúsági regény, mégis nagyon hiányzott volna, ha lehagyom a listáról Ben Miller regényét, az Amikor megmentettem a karácsonyt. A történet írója, a Ben Miller, a Bridgerton család egyik színésze, akinek már több karácsonyi könyve is megjelent magyarul. Ez a cuki regény tulajdonképpen egy Karácsonyi ének-parafrázis, de nagyon aranyos és megható, ezért gyerekeknek és felnőtteknek is jó szívvel ajánlom az ünnepi időszakra.

NYEREMÉNYJÁTÉK

Ebben a játékban minden állomáson találsz egy kérdést, ami a karácsonyhoz kötődik. Nincs más dolgod, mint a Rafflecopter helyes sorába beírni a megfelelő választ. 

A turné végén, a Blogturné Klub bloggereinek felajánlásáből 5 ajándékkötet kerül kisorsolásra (a kötetek címeit a rafflecopter doboz tetején találjátok) azok között, akik minden állomást teljesítenek.

Figyelem! Bloggereink csak Magyarország területére postáznak. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Kérdés:

Mit talált fel az amerikai Ralph E. Morris?

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

12/02: Csak olvass! – Ajándékötletek könyvmolyoknak
12/08: Szembetűnő – Karácsonyi (gyerek)könyvajánló
12/11: Olvasónapló – Karácsonyi playlist 
12/12: Csak olvass! – Könyvjelzők, képeslapok és ajándékkísérők (letölthetők)
12/15: Könyv és más – Társasjáték ajánló
12/17: Fanni’s Library – Élfestett könyvek ajándékba – ajánló
12/18: Utószó – Karácsonyi könyvajánló felnőtteknek
12/19: Zakkant olvas – Last minute karácsonyi élmény ajándék lista 
12/20: Spirit Bliss Sárga könyves út – Karácsonyi vásár ajánlója 
12/21: Hagyjatok! Olvasok! – Karácsonyi fanfiction
12/22: FüggőVég – Ajándékok, amiket  a TOP 5 kedvenc könyves karakternek adnék
12/23: Csak olvass! – Saját történet
12/24: Közös meglepetés