Értékelés

Becca Freeman: A karácsonyi árvák klubja

A karácsonyi árvák klubja fülszövege:

Fergeteges ​romantikus komédia négy New York-i barátról, akik annak ellenére is ragaszkodnak különös karácsonyi hagyományukhoz, hogy útjaik szétválni látszanak…

Hannah és Finn egyetemista koruk óta minden karácsonyt együtt töltenek. Egyiküknek sincs hova mennie, Hannah szülei meghaltak, Finnt pedig kitagadták a felmenői, amikor bevallotta, hogy a saját neméhez vonzódik.

Nem mindennapi ünnepi kalandjaik idővel egyre merészebbé válnak. Miután megkezdik felnőtt életüket New Yorkban, a mindig kiegyensúlyozott, vidám és bölcs Priya és a gyönyörű, dúsgazdag, mindig kicsit titokzatos Theo is csatlakozik hozzájuk, így választott kis családjuk négytagúvá bővül, egy olyan szeretetteli közösséggé, amilyenre mindig is vágytak.

Amikor azonban Finn bejelenti, hogy Los Angelesbe költözik, és valószínűleg ez lesz az utolsó közös karácsonyuk, Hannah megrémül, hogy elveszíti a végre-valahára szívbéli családját…

Ez a karácsony talán pont azt a régóta esedékes változást hozza el a barátok életébe, amitől a legjobban félnek. Vajon mit jelent a búcsú? Hány új ajtó nyílik ki, ha becsukódik az az egy, amelynek olyan sokat köszönhetnek?


A karácsony a családi együttlétek nagy ünnepe is – de mi van azokkal, akik nem (csak) a családjukkal ünnepelnek? Kövesd végig négy fiatal, komédiával és romantikával fűszerezett közös karácsonyait az egyetemista évektől a felnőtt lét megpróbáltatásaiig, tarts a Blogturné Klub hét bloggerével, és ismerd meg Becca Freeman, a Central Könyvek Romkom sorozatában megjelent történetét! A turné végén tiéd lehet egy példány a könyvből a Kiadó felajánlásában!

A karácsonyi árvák klubja egy nagyon különleges karácsonyi regény, mely egy kicsit elszakad a szokásos romantikus történetektől, és négy barát egy évtizedet felölelő történetét meséli el, a karácsonyok bemutatásával. Hannah, Finn, Theo és Priya nagyon különböző személyiségek, és csupán az a közös bennük, hogy egyikük sem tudja a családjával tölteni az ünnepeket.

Bár mind a négy barát fontos szerepet kap a könyvben, Hannah és Finn az egyértelmű főszereplők, ők azok, akik elsőként találkoznak a csapatból, még az egyetem alatt. Hannah szülei meghaltak, így a lánynak nincs senkije, akihez haza tudna menni, Finnt pedig kitagadta az édesapja, amikor megtudta, hogy meleg. A két elveszett fiatal az üres kollégiumban találkozik, és az első együtt töltött karácsonyt követően minden évben együtt töltik az ünnepet, a közben négy főre duzzadt társasággal. Egészen a jelenig, amikor is Finn éppen költözés előtt áll, és úgy tűnik, hogy a csapat az utolsó közös karácsonyra készülődik.

A jelenben a karácsony előtti heteket látjuk, és azt, ahogy a csapat az utolsónak ígérkező közös karácsonyra készül, miközben a fejezetek között megismerhetjük a korábbi karácsonyokat, melyeken mindig történik valamilyen sorsfordító esemény, amely alakítja a barátok közötti dinamikát. Így, ahogy haladunk előre a könyvben, egyre inkább megismerjük a szereplőket, és megértjük, hogy miért is tartanak ott, ahol.

A karácsonyi árvák klubja csapatában Hannah az, aki a leginkább ragaszkodik a közös karácsonyhoz, és bár már lenne hová mennie az ünnepekre, nem akarja elengedni a megszokást, és foggal-körömmel küzd az utolsó közös karácsonyért, miközben igyekszik elfogadni, hogy a legközelebbi barátja az ország másik oldalára költözik. Finn eközben az érzéseivel küzd, amelyeket immár jó néhány éve titokban táplál Theo iránt.

Bár a cselekmény inkább lassú folyású, de a történet nagyon megkapó hangulatú, és sokszor nem tudtam eldönteni, hogy merre fog kifutni a történet végére a sztori, így számomra végig izgalmas maradt a regény. A leginkább az tetszett, hogy a négy barát mindegyike nagyon különböző, ugyanakkor élethű karakter, és a regény végére meg is kedveltem mindegyiküket, függetlenül attól, hogy a döntéseikkel egyetértettem-e. Ha olyan karácsonyi történetre vágytok, amely egy kicsit eltér a megszokottól, és központi eleme a barátság, akkor ajánlom A karácsonyi árvák klubját!

Értékelés:

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Becca Freeman kötete a Central Könyvek Romkom sorozatában jelent meg. Arra gondoltunk, hogy mostani játékunkban a kiadó további kiadói sorozatainak nyomába eredünk. Minden állomáson találtok egy könyvborító-részletet. A feladatotok az, hogy a Rafflecopter megfelelő sorába beírjátok, hogy az adott könyv melyik Central Könyvekhez kapcsolódó kiadói sorozatban jelent meg.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladat:

(Ha nem látod a képet, kattints ide!)

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

12.10. Szembetűnő
12.11. Fanni’s Library
12.12. KönyvParfé
12.13. Csak olvass!
12.15. Könyv és más
12.16. Utószó
12.20. Sorok között

A könyv adatai:

Kiadó: Central Könyvek
Kiadó székhelye: Budapest
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 352
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789636143244
Fordította: Dávid-Goitein Zsófia
Megjelenés időpontja: 2023. október 26.