Értékelés

Colleen Hoover: Verity

A Verity fülszövege:

Lowen Ashleigh, az anyagi csőd szélén álló, küszködő író élete állásajánlatát kapja, amikor Jeremy Crawford, a bestseller szerző Verity Crawford férje felkéri, hogy balesetben megsérült felesége helyett megírja az asszony sikersorozatának befejező részeit.
Lowen megérkezik a Crawford házba, hogy átnézze Verity többévnyi jegyzeteit és vázlatait, remélve, hogy elegendő anyagot talál a munka elkezdéséhez. Csakhogy az irodában nemcsak kaotikus állapotok fogadják, hanem egy önéletrajz is, amit az asszony a legnagyobb titokban írt. A kézirat minden oldala vérfagyasztó vallomást rejt, köztük annak az éjszakának a történetét, ami örökre megváltoztatta a család életét.
Lowen először úgy dönt, hogy nem mutatja meg Jeremynek a kéziratot, mert annak tartalma még több fájdalmat okozna a gyászoló apának. De ahogy a férfi iránti érzelmei egyre erősebbé válnak, rájön, hogy talán mégis fel kéne fedni Verity mocskos titkait.

Egy egyedülálló romantikus thriller a New York Times bestseller szerző Colleen Hoover tollából.


A tavalyi évem egyik legjobb olvasmánya volt a Sárga R. F. Kuangtól, és a regény olvasói közül többen ajánlották a Verityt is, mint egy olyan regényt, amely biztosan tetszeni fog a Sárga rajongóinak. Tulajdonképpen így került a látókörömbe ez a kötet, és bár nem egy új megjelenésről van szó, korábban nem keltette fel a figyelmemet a regény, hiszen sem Colleen Hoover neve, sem a thriller műfaja nem kimondottan csalogató számomra.

A Verity egy nagyon jól felépített thriller, melynek középpontjában Lowen, egy írónő áll, aki a Sárga June-jához hasonlóan nem tud előrukkolni semmi újjal, a korábbi könyvei pedig inkább csak közepes sikereket értek el. Épp ezért jó lehetőségnek tűnik számára, hogy megírja egy másik író, Verity regénysorozatának új részeit, a nő ugyanis egy baleset következtében vegetatív állapotba került. Lowen kutatása azzal kezdődik, hogy beköltözik Verity házába, és elkezdi összegyűjteni a nő megmaradt jegyzeteit.

Az eseményeket végig Lowen szemszögéből követhetjük, aki elég hamar rátalál Verity önéletrajzi naplójegyzeteire, és innentől kezdve lassan elkezdi összerakni a nő jellemét, miközben szörnyű titkokra bukkan. Lowen végig paranoiás kicsit, a férj, Jeremy felé is bizalmatlan kezdetben, és olvasóként én is arra gyanakodtam a könyv elején, hogy Jeremyvel nem tiszta valami. Lowen azonban lassan elkezd megbízni a férfiban, ám ez nem csökkenti a könyv feszültségét, mert Verity naplóbejegyzéseiből egyre durvább titkok derülnek ki, miközben a házban is furcsa dolgok történnek.

„Nem vagyok se hősies, se egyszerű. Egy bonyolult érzelmi kirakós vagyok, amihez neki nem volt türelme. Nem volt ezzel semmi baj. Én sem vágytam rá, hogy megfejtsen.

CoHo mesterien tartja fent a feszültséget a könyv során, és bár soha nem tudtam, hogy mi fog történni, folyamatosan vártam a fordulatokat, amelyek el is jöttek szép sorban. Egy csomó dolog nem ért meglepetésként, mégis izgalmas volt megtenni az oda vezető utat, Verity naplófejezeteit pedig kifejezetten élveztem olvasni, és már alig vártam, hogy elérjük azt a bizonyos részt, ahol minden kiderül. A könyv vége őszintén szólva kissé megdöbbentett, és ezután azt hittem, hogy már csak egy rövidke levezető fejezet van hátra, de nem: itt dobta be a szerző a legnagyobb csavart, amitől felrobbant az agyam.

”– Néha a saját könyveimtől is kitör a frász – hazudom.
– Akkor talán át kéne nyergelnie a szerelmes regényekre.
– Ez után a szerződés után nem látok más lehetőséget.„

Bár nem vagyok gyakorlott thrillerolvasó, így kevésbé ismerem fel a műfaji kliséket, de nekem hatalmas meglepetés volt a Verity, amely folyamatosan fenntartotta az érdeklődésemet, és egyszerűen nem tudtam letenni, miközben pedig szabadultam volna a folyamatos feszültségtől, amit az olvasás közben éreztem, és amit nem is old fel teljesen a kötet a végére sem, így még napokig velem maradt a történet. Bár a karakterek kevésbé maradtak emlékezetesek, maga a könyv nagyon jó élmény volt, ezért bátran ajánlom azoknak, akik csak most ismerkednek a thriller műfajával, és azoknak is, akiknek van már tapasztalatuk ilyen könyvekkel.

Értékelés:

Ha kedvet kaptál a könyvhöz itt beszerezheted!

Ha pedig szeretnél még több értékelést és ajánlót olvasni tőlem, kövess engem a Facebookon vagy az Instagramon!

A könyv adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadó székhelye: Szeged
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 312
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789634577904
Fordította: Barthó Eszter