Értékelés

Elma van Vliet: Nagyi, kérlek…

Fülszöveg:

ÚJ, ÜNNEPI KIADÁS – Emlékek ajándékba

Kérdezz-felelek a nagymamával régi időkről, napjainkról és sok minden másról

Vannak nagymamák, akik negyvenöt évesek, és vannak, akik már a kilencvenötödik évükben járnak. Akadnak olyanok, aki városban nőttek fel, akik az egész világot bejárták már, és olyanok is, akik még mindig abban a kis faluban élnek, ahol a gyermekéveiket töltötték. Egy valami azonban minden nagymamában közös: sokat tudnak a múltról és saját magukról. Történeteikkel pedig gazdagabbá tehetik gyermekeik és unokáik életét. Azokkal a történetekkel, amelyeket a régi időkről, a máról és az életük során összegyűjtött tapasztalatokról mesélhetnek el. Ajándékot, mint tudjuk, nem illik visszaadni. Ez a könyv azonban kivétel. Kérjük meg a nagymamánkat, válaszoljon a kérdésekre, ossza meg velünk emlékeit, fotóit – majd adja vissza nekünk a könyvet.
A Nagyi, kérlek egy különleges emlékkönyv, tele nagyszerű, kreatív, olykor egészen megható kérdésekkel. Kiváló ajándék minden nagymamának, és egyúttal minden családtagnak.

A közeledő Anyák napja alkalmából különleges turnéra invitálunk benneteket, ahol megismerkedhettek Elma van Vliet két emlékkönyvével. Az Anya, kérlek… és a Nagyi, kérlek… című könyvek lehetőséget adnak arra, hogy megosszuk egymással az emlékeinket, régi fotókat keresgéljünk az emlékkönyvbe, és megválaszolva a könyvben lévő megható kérdéseket újabb kellemes pillanatokat töltsünk el szeretteinkkel. A turné végén a Partvonal kiadó jóvoltából egy szerencsés olvasónk megnyerheti az Anya, kérlek… emlékkönyv egy példányát!

A nagymamám már nagyon régóta mondogatja, hogy szeretné leírni az emlékeit, az élete történetét, hogy később is fennmaradjon, és minden unokája olvasgathassa. Eleinte egy szép füzetet akartam venni neki, amibe szabadon írhat, de amikor megláttam Elma van Vliet különleges emlékkönyvét, úgy döntöttem, hogy inkább ezt adom neki ajándékba, hiszen a célzott kérdések segítik az emlékezést, és olyan dolgokra is felhívják a figyelmet, amelyek talán nem kerülnének be egy üres emlékkönyvbe. Bár kicsit tartottam tőle, hogy milyen lesz belülről a könyv – mivel nem tudtam belelapozni a boltban – de felesleges volt izgulni: a Nagyi, kérlek… egy nagyon jó könyvecske.

A kötet igazán szép kívülről, az aranyos szívecskés minta már az első pillanatban megfogott. Belülről pedig egy vonalas füzetre hasonlít a könyv, így könnyű írni bele, és minden oldalra két kérdés jut. Bár egyelőre még nem írt a nagyim a könyvbe, úgy gondolom, hogy elegendő a hely, hogy meg tudja válaszolni a kérdéseket, ráadásul vannak üres oldalak, ahová extra történeteket írhatnak, és fotókat ragaszthatnak a nagyszülők. Így a könyv kitöltésével egy igazán egyedi, különleges emlék készíthető, amit biztosan szívesen olvas minden unoka.

A kötet kérdései is nagyon jók, vannak köztük általánosabbak, és egészen izgalmasak is. A kötetben nagyon-nagyon sok kérdés kapott helyet, ezért biztosan nem egy-két napig ad elfoglaltságot a kitöltőknek, de ez idő alatt biztosan nagyon sok olyan kérdésre kapunk választ, amit sosem kérdeztünk volna meg egyébként. Bár láttam már hasonló könyveket, még egyik sem fogott meg ennyire, és mivel a nagymamámnak is tetszik a kötet, így bátran ajánlom, hogy lepjétek meg egy ilyen emlékkönyvvel az édesanyátokat vagy a nagymamátokat!

Ízelítő a kérdésekből:

  • Milyen fontos útravalókkal láttak el a szüleid?
  • Milyen környéken nőttél fel?
  • Mi volt a kedvenc számod régen, és mit hallgatsz most?
  • Megváltozott a kapcsolatod a szüleiddel, amikor elkezdtél dolgozni?
  • Kitől és mikor kaptad az első csókot? Milyen volt?
  • Nagyon más nagymamának lenni, mint anyának?
  • Melyik a három legkedvesebb olvasmányod? Miért pont az a három?
  • Milyen történelmi események befolyásolták az életedet?

Értékelés:

Rating: 5 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt megrendelheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani játékunkban filmekből és sorozatokból ismert, fantasztikus nőrokonőrokononokat keresünk – pontosabban három anyukát és egy nagymamát. Mindegyik turnéállomáson találtok egy képet a keresett anyukáról vagy nagymamáról, a rafflecopter dobozba pedig a filmbéli/sorozatbéli karakterük NEVÉT várjuk!

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladat:

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

[Blogturné Klub]
04. 26. Hagyjatok! Olvasok!
04. 27. Spirit Bliss Sárga könyves út 
04. 29. Csak olvass!
04. 30. Utószó

A könyv adatai:

Kiadó: Partvonal kiadó
Kiadói sorozat: Emlékek ajándékba
160 oldal, keménytáblás 
ISBN: 9786156058201

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük