Egyéb,  Tesztek

Emlékszel még a Mákháború szereplőire?(teszt / nyereményjáték / karakterbemutató)

Immár a második része jelent meg magyarul az Agave Könyvek gondozásában R. F. Kuang nagy sikerű epikus fantasyjának, a Mákháborúnak. A Sárkányköztársaságban pedig még nagyobb a tét, ugyanis nem elég, hogy Zsinnek szembesülnie kell a szörnyű tettei következményeivel, de hamarosan egy újabb háborúban találja magát, ahol a fiatal lány talán még nagyobb kihívásokkal találkozik, mint korábban. Tarts bloggereinkkel, ismerd meg a könyvet, játssz velünk és talán te leszel az a szerencsés, aki megnyeri a regény egy példányát!

Ebben a bejegyzésben a Mákháború legfontosabb karaktereit mutatom be, hogy fel tudjátok idézni őket, és biztosan képben legyetek, amikor elkezditek olvasni a második részt, a Sárkányköztársaságot! A bejegyzés végén egy tesztet is találhattok, melyből kiderül, hogy kik lennétek, ha a Mákháború világába születtetek volna. A karakterbemutató picit spoileres a Mákháborúra nézve, ezért ha még nem olvastátok, görgessetek lejjebb a teszthez! És persze a nyereményjátékról se feledkezzetek meg a poszt legalján! Lássunk is neki!

Fang Zsu-nin

A déli Kakas tartományból származó árva, akinek minden vágya volt kilépni a szegénységből, és Nikan legjobb katonai egyetemén, a Szinegardon tanulni. Miután ezt véghezviszi, a lány komoly szerepet vállal a harmadik mákháborúban, melyet Nikan a Mugeni Föderáció ellen ív. Zsu-nin, vagy ahogy a barátai hívják, Zsin képes megszólítani a tűz istenét, a Főnixet, ami bizonyítja,hogy Altanhoz hasonlóan speeri, mely egy a birodalom által elpusztított népcsoport, tagjai nagy erejű sámánok voltak. A Mákháború végére Zsin lesz a Ceko, a sámánokat összefogó katonai alakulat parancsnoka, és egyben a birodalom egyik legerősebb sámánja.

Csen Kitaj

A honvédelmi miniszter fia, aki kiváló taktikai érzékével és intelligenciájával tűnik ki a többiek közül, már a Szinegardban is. Kitaj Zsin legjobb barátja, még ha nem is ért mindig egyet a lány döntéseivel. A háború során Kitaj osztagával jelen volt a Golin Nisznél történt brutális mészárlásnál, ami rányomta a bélyegét a fiú további életére.

Jin Nö-csa

A jelenlegi Sárkány hadúr, Jin Vajszra harmadik fia, Zsin osztálytársa. A fiú eleinte nem nézte jó szemmel Zsin, a szegény déli lány bekerülését az elit katonai iskolába, ezért igyekezett keresztbe tenni neki, de Szinegard megtámadásakor kiderült, hogy Nö-csa és Zsin remekül tudnak együtt harcolni. A fiú a mákháborúban súlyosan megsérül.

A trifekta

A második mákháború három híres harcosa: a Sárkány hadúr, a Kapuőr és a Nőstényvipera. Utóbbi, Szu Ta-csi vált Nikan császárnőjévé, azonban elárulta az országot azzal, hogy lebombázta Speert és hagyta, hogy bevonuljon az országba a Föderáció. Zsin emiatt bosszút esküdött a nő ellen. A trifekta másik tagja Csiang Ce-ja, a Kapuőr, aki Zsin mestere volt, bár a lány nem tudta, hogy a bolondos professzor egykor tagja volt a trifektának. Szörnyű tettei miatt Csiang önként a Csulu Korikba vonult, ahová az eszüket veszett sámánokat zárják. Míg Ta-csi a teremtés kígyóistennőjét tudja megidézni, addig Csiang fenevadakat képes előhívni. A trifekta harmadik tagja, a Sárkány hadúr Jin Zsi-kát (Nö-csa apjának elődjét) mindenki halottnak hiszi.

A Ceko

A Ceko egy sámánokat tömörítő osztag. Tagjai:
Pa-csi: sámán, aki képes megidézni egy istent, így vad erőre tesz szert. Bár gyakran vannak obszcén megnyilvánulásai, nagy szíve van.
Szuni: képes megidézni a majomistent.
Ramsza: A Ceko lőszerszakértője, aki nem sámán, de hasznos tagja a csapatnak. Korábban a baghrai börtönben raboskodott.
Csagan Szuren: a határvidéki najman klán tagja, sámán, Altan egyik legjobb barátja. Nem igazán van jóban Zsinnel, mert féltékeny rá Altan miatt.
Kara Szuren: Csagan ikertestvére, nagyon közel állnak egymáshoz. Kara mesterlövész és a madarak nyelvén is ért.
Ünegen: alakváltó sámán, képes megidézni a rókaszellemet.
Aracsa: a víz, a folyók istenét szolgáló sámán, akit sosem látni eredeti alakjában, viszont nagy segítségére van a csapatnak a vízen.
Altan Trengszin: a Ceko korábbi parancsnoka, speeri, a Szinegard dicsősége. Zsint gyengéd érzelmek fűzik a labilis, gyakran önző férfihoz.

A képek a könyvek borítójáról származnak.

TESZT

NYEREMÉNYJÁTÉK

A Sárkányköztársaság egy igazán kivételes fantasy, de szerencsére a műfaj kedvelői már magyar nyelven is rengeteg elképesztő történet közül választhatnak. Ezért mostani játékunkban híres fantasykat gyűjtöttünk össze, a feladatotok pedig mindössze annyi lesz, hogy az idézetek alapján felismerjétek, melyik regényre gondoltunk. A helyes választ (lehetőleg a szerző nevével együtt) írjátok be a Rafflecopter dobozba, és máris esélyetek van nyerni egy példányt a könyvből!

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladat:

„Brown ismét meglepte. Amikor leültek az asztalként szolgáló takaróhoz, esőért, egészségért, a lélek kitárulkozásáért mondott rövid imát.
– Hisz a túlvilágban? – kérdezte a harcos, amikor Brown három cső forró kukoricát ejtett a tányérjára.
Brown bólintott. – Hiszem, hogy ez az.”

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

07. 12. Utószó
07. 14. Utószó (extra)
07. 16. Readinspo (extra)
07. 18. Könyv és más
07. 20. Nem félünk a könyvektől
07. 22. Spirit Bliss Sárga könyves út
07. 24. Readinspo

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük