Ajánló

Karácsony a Blogturné Klubbal: a legjobb családi filmek az ünnepekre!

„Akadnak történetek, karácsonyi mesék, amelyeket úgy őrzünk, mint a dobozba rejtett füzéreket és színes üvegdíszeket, hogy azután minden évben elővegyük és megcsodáljuk őket.”
Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?
Mi, a Blogturné Klub tagjai minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Nektek is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk Benneteket!
Természetesen a karácsony nem múlhat el ajándékozás nélkül, így ha válaszoltok néhány egyszerű kérdésre, a Blogturné Klub angyalkái a ti karácsonyfáitok alá is becsempészhetnek egy-egy meglepetést.

Mivel nemcsak a karácsonyi könyveket, hanem a filmeket és meséket is nagyon szeretem, ezért ebben a bejegyzésben egy olyan filmajánlót hoztam, melyben bemutatom a kedvenc karácsonyi történeteimet. Az ajánló összeállításánál kimondottam figyeltem rá, hogy olyan filmeket ajánljak, amelyeket az egész család – a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki – élvezni fog.

Behavazva

Behavazva (2019) | Teljes filmadatlap | Mafab.huA Netflix tavalyi filmje a Behavazva, mely John Green, Maureen Johnson és Laure Myracle közös kötetéből, a Hull a hó című könyvből készült. Ahogy a kötet, úgy a film is egy nagyon kellemes élmény volt, fiatal szereplőkkel, kalanddal, és vidám pillanatokkal, a történet középpontjában ugyanis egy hatalmas hóvihar áll, mely felforgatja a szereplőink életét. Persze ne számítsunk akciófilmre vagy drámára, de egy nagyon kedves, több szálon futó sztori bontakozik ki, tele szerelemmel. Kicsit talán az Igazából szerelemre hasonlít a film, és ha idén nem a szokásos, Mikulásos – karácsony megmentős filmeket akarod nézni, akkor mindenképpen jó választás a történet.

Karácsonyi krónikák 1-2.

Karácsonyi krónikák · Film · SnittPersze Mikulásos filmekből is vannak nagyon jók, a kedvencem talán a Karácsonyi krónikák, mely egy testvérpár történetét meséli el, akik meglesték a Mikulást, de ártatlannak tűnő csínyükből hatalmas galiba lesz, és még a karácsony is veszélybe kerül. Természetesen a Mikulás és a testvérek elindulnak, hogy megmentsék a karácsonyt, de ebből az elég sablonos alaphelyzetből aztán egy nagyon aranyos, vicces, és sokszor érzelmes történet bontakozik ki. A filmnek idén már a második része is kijött, ebben pedig új szereplőkkel, sőt, egy rejtélyes gonosszal is találkozunk, aki jóval izgalmasabbá teszi a történet ezen felvonását, mint amilyen az első rész volt. Ráadásul ebben a filmben már Mikulásnét is jobban megismerhetjük!

Az adventi naptár

The Holiday Calendar - WikipediaTavaly karácsony előtt hatalmas Netflix-maratont tartottam, és ekkor találtam rá Az adventi kalendárium vagy angolul a The Holiday Calendar című filmre, melyben a kissé kiábrándult, fotós álmokat dédelgető Abby kalandjait ismerhetjük meg. Maga a történet egy aranyos romantikus történet – nem több, de nem is kevesebb -, de nagyon tetszett, hogy volt a filmben egy kis varázslat, ugyanis Abby kap egy adventi naptárt, melynek minden nap kinyílik egy ablakba, és az amögött lévő tárgy valamiképp utal arra, hogy mi fog történni a lánnyal azon a napon. Ha szeretitek a romantikus karácsonyi sztorikat, akkor Az adventi naptár mindenképpen remek választás lesz, ráadásul a filmből árad az ünnepi hangulat!

Klaus – A karácsony titkos története

Klaus – A karácsony titkos története (2019) - Netflix premier |  Mozipremierek.huBár a Klaus egy animációs film, és emlékeim szerint a tavalyi listámon is fent volt, mégis helyet kellett adnom neki idén is, mert a Klaus a valaha volt kedvenc karácsonyi történetem lett, melyet tavaly óta már kétszer is láttam, a zenéjét pedig november óta folyamatosan hallgatom. A mese főszereplője Jesper, aki az apja által vezetett postásiskola egyik leglustább tanonca, akire ezért az édesapja kegyetlen büntetést szab ki: Smeerensburgba, egy kegyetlen kis városkába küldi, hogy vezesse a helyi postahivatalt. Bár Jesper dühösen és kiábrándultan érkezik a városkába, hamarosan megismeri a zord férfit a helyekben, akinek tele van a kamrája játékokkal, és akivel hamarosan óriási kalandba keveredik. A Klaus gyönyörű és megható történet, ezért ha még nem láttátok, idén karácsonykor ne hagyjátok ki!

Karácsony a vadonban

Karácsony a vadonban (2019) - Netflix premier | Mozipremierek.huHa mindig arra vágytál, hogy a karácsonyt meleg helyen, rövidnadrágban töltsd, akkor a Karácsony a vadonban a te filmed lesz! A történet egy középkorú nőről szól, akit egyik pillanatról a másikra elhagy a férje, így ő egyedül vág neki a már lefoglalt afrikai nyaralásnak. A kirándulás azonban jobban sikerül, mint azt Kate remélte, és egy elefántmentő rezervátumban ragad, ahol a nő végre ki tud bontakozni. Persze Afrikában maradni nem feltétlenül egyszerű, és Katnek sok mindennel meg kell küzdenie, így egy nagyon jó kis történet rajzolódik ki, és bár a film nem egy szokványos, karácsonyi sztorit mesél el, azért érdemes megnézni az ünnepek körül. 

Dash és Lily

Dash & Lily: Wiki, Cast Details, Facts, Release Date, Episodes, Trailer and  more | FilmiFeedA lista utolsó eleme egy kicsit kilóg a többi közül, ugyanis a Dash és Lily valójában nem film, hanem egy 8 epizódos minisorozat, de mivel a részek 23-27 percesek, ezért nagyon gyorsan végignézhetjük az összeset. A sztori egy nagyon aranyos szerelmi történet, mely úgy kezdődik, hogy Lily egy kis piros füzetet hagy a kedvenc könyvesboltjában, melyet Dash talál meg, aki belemegy a játékba, és elkezdődik kettejük izgalmas levelezése, melynek során izgalmasabbnál izgalmasabb feladatokat adnak egymásnak, és mindkét szereplő kilép kicsit a komfortzónájából. A Dash és Lily nagyon cuki és kedves, olykor pedig igazán megható kis romantikus történet, mely szintén remekül alkalmas arra, hogy egy kis karácsonyi hangulatot teremtsen az ünnepek körül.

Ez lett volna az én karácsonyi listám, ha van kedvencetek, ami kimaradt, akkor bátran írjátok meg! Boldog karácsonyt nektek!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Az ünnepi időszak elengedhetetlen részét képezik a karácsonyi filmek, így mostani játékunk során is ezeké lesz a főszerep. Minden állomáson olvashattok egy idézetet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyik filmből származik, majd a helyes megoldást beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. De vigyázat, a Grincs megtréfált minket, és az egyik állomáson egy egészen máshonnan származó idézetet is elrejtett! Találjátok meg, melyik az, és extra pontért írjátok be az erre kijelölt sorba.
A játék végén megnyerhetitek a bloggereink által felajánlott nyeremények egyikét.

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A bloggereink pedig csak magyarországi címre postáznak.

Feladat:

“- Víg karácsony? Mi okod van a vígságra? Elég szegény vagy.
– Mi oka van a rosszkedvre? Elég gazdag.
– Humbug!”

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

12. 20. Csak olvass! – Last minute ajándékötletek
12. 21. Utószó – Filmajánló
12. 21. Betonka szerint a világ… – Karácsonyi könyvek
12. 22. Könyv és más – Játékajánló
12. 22. Csak olvass! – Mézeskalács
12. 23. Olvasónapló – Romantikus könyvajánló
12. 23. Dreamworld – Mesekönyvajánló + Jégvarázs kakaó
12. 24. Hagyjatok! Olvasok! – Book Tag

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük