Értékelés

Catherine Rider: Csók Palm Springsben

Fülszöveg:

Sasha (alias Quinn Jackson) tizennyolc éves, és minden erejével azon van, hogy el tudja felejteni a róla készült, kínos videót, ami az egész világot bejárta. Ebben épp kapóra jön neki a Palm Springs-i nyaralás. A terv: nyár, napsütés és ereszd el a hajam. Jay (azaz Jackson Quinn), tizenkilenc éves, és azt reméli, hogy ha sikerül megírnia egy ütős, leleplező cikket, akkor végre be tudja bizonyítani a családjának, hogy született újságíró. Ám a repülőn a turistaosztályon találja magát, miközben Sasha az ő helyét kapja az első osztályon.Egyértelmű, hogy összekeverték a két nevet. Ellenszenv első látásra. De elég hozzá még pár félreértés (és téves foglalás), hogy Sasha és Jay már ne is berzenkedjenek annyira egymás ellen…

.

Catherine Rider regényei most már évek óta kötelező elemei a karácsony előtti olvasmánylistámnak, a Csók New Yorkban megjelenése óta egy híján minden karácsonyi regényét elolvastam a Catherine Rider álnév alatt megbújó szerzőpárosnak. A kötetetek receptje nagyjából ugyanaz: adott két ember, aki valamilyen problémával küzd, adott  karácsonyi hangulat, illetve egy izgalmas város, amit hőseink felfedezhetnek. A lassan kialakuló szerelem pedig borítékolható! Ám az új Catheine Rider-regényből hiányzik egy fontos összetevő: a karácsonyi hangulat. A Csók Palm Springsben ugyanis egy nyári fesztiválon játszódik, mely nem is lehetne távolabb az eddig megismert, havas nagyvárosoktól. Mivel azonban eddig szerettem a sorozat köteteit, így arra gondoltam, felfedezem, hogy működhet-e a recept egy nyári környezetben is!

Persze a fesztivál egy kimondottan hangulatos helyszín egy regény számára, és azt hiszem, hogy a legtöbb emberben kellemes élményeket idéz, így nagy reményekkel kezdtem bele a kötetbe. Szokás szerint most is két főhőst kaptunk, akik már az első lapokon megismerik egymást. Sasha és Jackson azonban nem is sejtik, hogy hamarosan számtalan bonyodalomba keverednek a névazonosságuk miatt, és nemcsak egy szobában kell lakniuk, de bizony egymás cselekedeteiért is felelniük kell. Mindeközben pedig természetesen vonzalom éred bennük a másik iránt.

Szabad fotó: Palm springs, California, hegyek, pálmafák, naplemente,  színes, felhők | HippopxA korábbi Catherine Rider-kötetekhez képest ennél a regénynél meglepett, hogy kifejezetten izgalmas volt, és kíváncsivá tett, hogy hogyan másznak ki majd a hőseink a bonyodalmakból. A regény második részére azonban végül megoldódnak a problémák, így átveheti a pörgős cselekmény helyét a finom romantika, majd a szereplők fokozatos megnyílása a másik előtt. Bár őszintén szólva annyira nem kerültek hozzám közel a főszereplők – akik karaktere egy-egy főbb pont köré sűrűsödött, és nem volt különösebben sokrétű, – azért képes voltam picit szurkolni az elkerülhetetlen végkifejletért.

Nagy meglepetésemre azonban a karácsonyi hangulat, mely a Csók Rómában című kötetből már elkezdett kicsit kiveszni, nem hiányzott. A Palm Spingsben megrendezett fesztivál ugyanis nagyon hangulatos volt, és a leírásoknak hála szinte én is láttam magam előtt ezt a szuper helyszínt. Persze volt egy-két furcsaság, különösen a kötetben feltűnő hírességek körül, de összességében egyáltalán nem bántam meg, hogy megismerkedtem a történettel, mely remek szórakozást nyújtott nekem a nyár utolsó napjaiban. Egyedül azt sajnálom, hogy a hőseink személyisége nem tudott egy kicsit jobban kibontakozni.

Sokat persze ne várjatok a könyvtől, hiszen ez egy klasszikus romantikus történet, melyben egy-két klisét is felfedezhetünk, mindehhez azonban egy kimondottan friss és fiatalos hangulat párosul, amitől a Csók Palm Springsben éppen olyan remek olvasmánnyá válik, mint a Csók New Yorkban vagy a Csók Londonban. Ha te is kedvelted Catherine Rider karácsonyi köteteit, és szeretnél még néhány nap erejéig visszacsöppenni a nyárba, akkor semmiképp ne hagyd ki ezt a kötetet sem!

Értékelés:

Rating: 4 out of 5.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük