Értékelés

Borítók a világ körül: Addie LaRue láthatatlan élete

V. E. Schwab munkásságának egyik legjelentősebb műve, az Addie LaRue láthatatlan élete már számtalan országban bestseller lett, és végre a magyar olvasók is kezükben foghatják a könyvet az Agave Kiadónak hála. Tartsatok bloggereinkkel, hiszen megnyerhettek egy, a kiadó által felajánlott példányt!

Az elmúlt hetekben Addie LaRue lázban égtem, ugyanis én is elolvastam az Agave egyik legújabb, hatalmas sikerű fantasy kötetét, mely a fél világot elvarázsolta. Mielőtt azonban egy bejegyzésben értékelném a regényt, összegyűjtöttem a legizgalmasabb külföldi borítókat a kötethez. Remélem, hogy tetszeni fog a válogatásom, és ti is kedvet kaptok ehhez a kivételes könyvhöz!

Bár az Addie LaRue láthatatlan életének magyar borítója az egyik nagy kedvencem lett, kétségtelen, hogy külföldön is csodaszép borítókat alkottak. A regény tele van metaforákkal és motívumokkal, amelyek lehetőséget adtak arra, hogy álomszerű, de jelentésekkel teli borítók készüljenek. Érdekes, hogy a csillagok, melyek valójában Addie szeplőire utalnak, és a könyvben a lány valamiféle ismertetőjegyeiként jelennek meg, szinte mindegyik borítón helyet kaptak. Szintén népszerű motívum a madár, mely nemcsak szerepel a könyvben, de lássuk be, jól rátehető egy borítóra is. Ezen kívül természetesen a nőalak is vissza-visszatér, de szerencsére csak sejtelmes, rajzolt vagy elmosódott formában, és nem valós nők fényképeiben.

Angolul többféle kiadásban is megjelent a kötet, de a legnépszerűbb talán a kék borító, mely kék élfestéssel is megjelent, és valóban gyönyörűre sikerült, bár szerintem a letisztult fekete sokkal különlegesebb lett. Nem ez tetszik azonban a legjobban, hanem az orosz borító, mely letisztult, csupán két színből áll, de mégis gyönyörű, és mind a madár, mind a csillag megjelenik rajta, Addie pedig művészi pozícióban látható, mintha valaki lerajzolta volt, ami szintén a könyvet idézi. Talán a legkevésbé a német borítót érzem találónak, mely számomra nem tudja visszaadni sem a történet hangulatát, sem annak fő motívumait. Ennek ellenére ezt a kötetet természetesen bármelyik kiadásban szívesen olvasnám!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Nyereményjátékunk során sorra vesszük az Addie történetében fontos szerepet játszó motívumokat. Minden állomáson elrejtőzött egy-egy szó, a ti dolgotok, hogy a kiemelt betűkből kitaláljátok, hogy mire is gondoltunk, a megoldást pedig írjátok be a Rafflecopter megfelelő dobozába!

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

10. 20. Fanni’s Library
10. 22. Utószó – extra
10. 24. Nem félünk a könyvektől
10. 26. A Szofisztikált Macska
10. 28. Booktastic Boglinc
10. 30. Csak olvass!
11. 01. Utószó
11. 03. Könyv és más
11. 05. Sorok Között Könyves Blog

A könyv adatai:

Kiadó: Agave Könyvek
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2021
Oldalszám: 608
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634199618
Fordította: Ballai Mária
Megjelenés időpontja: 2021. november 18.

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük