Értékelés,  KIDS

Bojti Anna: A kék ajtó titka

Fülszöveg:

Végre elmehetsz anyukáddal az állatkertbe! Olyan rég vártál erre, és most puff neki, összefuttok Jolán nénivel, aki lecsüccsen anyukáddal csevegni, te meg kóborolhatsz egyedül az állatok között. Szerencsére hamarosan elképesztő kalandokba keveredsz: varázsgyűrűd segítségével mindenféle állattá át tudsz változni, és csatlakozik hozzád Ottó bácsi, az állatgondozó is. De vajon a sok kalamajka hogy fog elvezetni a titokzatos kék ajtóhoz?

Ebben a könyvben TE segítesz a főhősnek megoldani a feladatokat és megfejteni a rejtvényeket, hogy célhoz érjetek! Közben megismerheted az állatok szokásait, a budapesti állatkertet, és észrevétlen kiolvasol egy izgalmas regényt!

Szükséged lesz dobókockára, ceruzára, ollóra, ragasztóra.


Ennél izgalmasabb még sosem volt az állatkert! Bojti Anna új kötetében most te lehetsz a történet főhőse, rejtélyeket oldhatsz meg, és felfedezheted az állatkert eddig sosem látott titkait is! Vegyél részt te is a kalandban a Blogturné klub bloggereivel, és játssz velünk, hogy megnyerhesd a kiadó által felajánlott kötetet!

Vallom, hogy a mesékből nem lehet kinőni, nem számít, hogy mennyi idős az ember. Különösen igaz ez az olyan különleges történetekre, mint amilyen Bojti Anna vadonatúj könyve, A kék ajtó titka, mely egy interaktív kötet, ahol az olvasó maga dönthet arról, hogy milyen irányban folytatódjon a történet. Bár az utóbbi időben több hasonló könyv is megjelent, az én egyetlen tapasztalatom a műfajjal egy nagyon régi könyv, mely a Hófehérkét dolgozza át úgy, hogy különböző irányokba lehessen haladni a történet során, és így más-más végkifejletekhez jussunk. Nincs tehát ok tapasztalatom a hasonló regényekkel, így nagy izgalommal vágtam bele A kék ajtó titkába!

A történet az állatkertben játszódik, ide látogatunk el a könyv szerint az anyukánkkal, aki azonban hamar leragad egy kávézóban az egyik barátnőjével, így egyedül indulhatunk az állatkert felfedezésére. Hamarosan azonban egy különös idegennel találkozunk, aki nemcsak állattá képes változtatni az embereket, de abban is segít, hogy az állatkert nagy titkának nyomába eredhessünk. Maga a történet nagyon izgalmas és kalandos volt, és közben észrevétlenül megismerkedtünk egy csomó állattal, sőt, még a térképpel is barátkozhattunk.

Nagyon élveztem, hogy ebben a kötetben tényleg az olvasó lehetett a főhős, és bizony sokszor elolvastam, hogy mi történt volna akkor, ha valahol más utat választok. Egyedül azt sajnáltam, hogy a válaszoknak nem volt igazi tétje – legfeljebb csak szerezhettünk pár tallért, ha jól válaszoltunk valamire -, a fejezetek végére ugyanis mindig összefutottak a szálak. Így tehát a döntésektől függetlenül, mindig ugyanoda jutottunk. Tudom persze, hogy nehezen lehetett volna minden szálra figyelni, ha időnként nem futnak össze, mégis örültem volna, ha dönthetünk rosszul is. Elvégre az a szép egy ilyen könyvben, hogy bármikor újrakezdhetjük!

Ugyanakkor maga a történet nagyon szórakoztató volt, és meglepő módon voltak benne olyan fordulatok is, mire megtaláltuk a titokzatos kék ajtót, amelyekre nem számítottam. A kis olvasók számára igazi kalandregény lehet ez a történet, ráadásul egy olyan egyedi formátummal, amely szerintem mindenkinek meghozza a kedvét az olvasáshoz. Így ha szeretnétek megszerettetni a könyveket a gyerkőceitekkel, én bátran ajánlom Bojti Anna izgalmas, és igényes kivitelezésű kötetét, A kék ajtót titkát!

Értékelés:

Rating: 4.5 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

A kék ajtó titka egy olyan interaktív könyv, amelyben az olvasó dönthet arról, hogy hogyan folytatódjon a történet. Mostani nyereményjátékunkban ehhez hasonló könyveket gyűjtöttünk össze, a feladatotok pedig az lesz, hogy a borító egy részlete alapján felismerjétek a megadott könyveket, majd y helyes választ írjátok be a Rafflecopter dobozba!

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

(Ha nem látod a képet, kattints ide!)

A turné állomásai:

11. 28. Utószó
11. 29. Nem félünk a könyvektől
11. 30. Spirit Bliss Sárga könyves út
11. 31. Könyv és más

A könyv adatai:

Kiadó: Pagony
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2021
Oldalszám: 296
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634108016
Illusztrálta: Mayer Tamás
Megjelenés időpontja: 2021. augusztus 6.

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük