Értékelés

Alice Broadway: Scar

Fülszöveg:

Mire Featherstone-ba érkezik, Leora már nagyon sok viszontagságon ment keresztül. Rengeteg valós és hamis tényt tudott meg, és egyre növekvo zavar és félelem uralkodik el a fejében. Kénytelen megkérdőjelezni azokat az értékeket, amelyekre társadalma épül, még ha nagy árat is kell fizetnie érte, és súlyos következményekkel kell szembenéznie. A barátai vagy eltűntek, vagy börtönben ülnek, vagy épp nem azok, akiknek látszanak. Így rá hárul a feladat, hogy leleplezze a város alattomos vezetőinek gonosz tervét, égbekiáltó árulását és arcátlan hazugságait. Leora nem veszíti el az önmagába vetett hitét, és bár élete legsötétebb pillanatait éli át, mégis reményre talál.
Ez a könyv egy remek trilógia méltó befejezése.


Befejező részéhez érkezett az Ink-trilógia, Alice Broadway nagyszabású történet, melyben tetovált és csupasz bőrű emberek harcolnak a hitükért és a hagyományaikért. A sorozat lezárásában Leora ismét visszatér Saintstone városába, ám ezúttal megerősödve, egészen új tapasztalatokkal. Ha kíváncsi vagy rá, hogy bloggereink mit szóltak a könyvhöz, akkor tarts velünk a Blogturnén, és ha játszol, meg is nyerheted a Scar egy példányát!

Alice Broadway Ink-trilógiájának immár a harmadik rész is megjelent magyarul, és bár mint az Ink, mind Spark kettős érzéseket hagyott bennem, maga a világ eléggé tetszett ahhoz, hogy várjam a harmadik részt is, és elolvassam, amit lehet. A regény ezúttal is csodaszép borítóval érkezett, és szerencsére maga a történet sem okozott csalódást!

A sorozat előző részében Leora elhagyta Featherstone-t, hogy visszatérjen a városába, melyről úgy tudja, hogy polgármester nélkül maradt. Hamar kiderül azonban, hogy Longsight polgármester minden várakozás ellenére él, sőt, erősebb, mint valaha, hiszen a csoda i mellette ál. Ebben a részben Leora már egy sokat tapasztalt emberként tér vissza, a naivitása nagy részét maga mögött hagyta, így nagyon tetszett, hogy Leora most már átlát a cselszövéseken, és hamar rájön arra is, hogy a polgármester körül sem stimmelnek a dolgok.

Leora tehát megerősödve tér vissza ebben a történetben, és újra középpontba kerül Mel, a mesélő is, akinek Leora történetei és a saját tapasztalatai nyitják fel a szemét lassacskán. Mindeközben azonban a városvezetésben is zajlanak a hatalmi játszmák és a városlakók befolyásolása. Nem csoda hát, ha Leora és Mel tenni akarnak valamit, csak épp azt nem igazán tudják, hogy mit tehetnének.

A három rész közül talán a Scar cselekménye volt a legizgalmasabb, bár kétségkívül vannak olyan szálak, amelyek utólag nem bizonyultak igazán fontosnak. Ennek ellenére egészen a könyv végéig azt éreztem, hogy itt nem lesz megnyugtató lezárás, azt viszont már nem árulom el, hogy hogyan is sikerült végül lezárni ezt a regénytrilógiát.

 Ebben a részben kevesebb volt a mese, amit egy kicsit sajnáltam, ugyanakkor a cselekmény és Leora maga is izgalmasabb lett, így egyáltalán nem csalódtam a könyvben. Ha szeretted az Ink-trilógia első két részét, akkor semmiképp ne hagyd ki a lezárást sem, mert igazán kellemes szórakozást ígér.

Értékelés:

Rating: 4 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Az Ink-trilógiában fontos szerepet kapnak a tetoválások, melyekkel a szereplők az életük fontos pillanatait rögzítik. De vajon te mindent tudsz a tetoválásokról? Mostani játékunkban ezt derítjük ki! Minden állomáson egy állítást találhatsz ugyanis, a Rafflecopter dobozba pedig azt kell beírnod, hogy az állítás IGAZ vagy HAMIS.

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Kérdés:

A tetoválás szó a polinéziai tatau szóból ered.

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

06. 09. Utószó
06.11. Sorok között
06.13. Hagyjatok! Olvasok!
06.15. Csak olvass! 

A könyv adatai:

Kiadó: Maxim
Kiadó székhelye: Szeged
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 304
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789634995470
Fordította: Sárossy-Beck Anita
Megjelenés időpontja: 2022. június 9.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük