Értékelés

Shona Innes: A szeretet olyan, mint egy fa

Fülszöveg:

A szeretetet gondozni kell. Ápolni kell. Törődni kell vele. A szeretet néha olyan, mintha magától működne, mintha nem is kellene vele foglalkozni, máskor meg tudatos erőfeszítéseket kell tennünk annak érdekében, hogy működjön egy kapcsolat.
Szél Dávid, pszichológus

Shona Innes pszichológus könyvei segítenek a gyerekeknek megbirkózni az élet olyan kérdéseivel, amelyek néha még felnőttként is nehezen emészthetők. Agócs Írisz pedig csodálatosan érzékeny rajzokat készít hozzájuk – ez az Ölelj meg! sorozat.


Az Ölelj meg! könyvek sorozatában új kötetet olvashatunk a népszerű pszichológus-író, Shona Innes tollából, Agócs Írisz csodás illusztrációival. A ​szeretet olyan, mint egy fa érzékenyen és kisgyermekek számára befogadható módon dolgozza fel a válás témáját, miközben a szeretet ezer arcáról és kifogyhatatlanságáról mesél. Tartsatok három bloggerünkkel, és nyerjétek meg a Pagony Kiadó által felajánlott példányt!

Bár egyelőre még nincs gyermekem, gyakran vagyok körülvéve gyerekekkel, ezért szívesen olvasok gyerekeknek szóló könyveket, és érdeklődéssel figyelem, hogy milyen könyvek keltik fel az érdeklődésüket. Így ismertem meg néhány olyan könyvsorozatot, melyet mindenképpen szeretnék a polcomon tudni, és egyszer majd a saját gyermekemnek is odaadni. A legfontosabb gyerekkönyveim listáján pedig egyértelműen ott van Shona Innes Ölelj meg! című könyvsorozata, melynek korábbi részei olyan fontos és nehéz kérdésekkel foglalkoztak, mint a halál, a család, a barátság, a harag, a rosszkedv vagy épp a gondolatok. A sorozat új tagja pedig a szeretet kérdését járja körül!

A szeretet olyan, mint egy fa egy nagyon szép és találó hasonlattal él, amikor a szeretet növényként mutatja mely, melyet gondozni kell, és amely egyre nagyobb lesz. Hajlamosak vagyunk elfelejteni ugyanis – mi, felnőttek is -, hogy az emberi kapcsolatainkat folyamatosan gondozni kell ahhoz, hogy működjenek. Ugyanakkor az is egyértelműen kiderül, hogy a szeretet végtelen – képes olyan nagyra nőni, hogy mindenkit befogadjon.

Mivel a könyv elsősorban 3-6 éveseknek szól, ezért egy olyan témával is foglalkozik, mellyel sajnos sok gyerek találkozik: azzal, hogy mi lesz a szeretettel, ha szülők elválnak. Vajon elmúlhat a szeretet két ember között? És ha elmúlt, akkor ez érinti a gyermekük iránti szeretetet is? Természetesen ez utóbbi kérdésre egyértelmű nem a válasz, és a szerző igyekszik ezt egyszerűen el is magyarázni, miközben arra is felhívja a figyelmet, hogy az elvált szülők új családjával is kialakulhat szeretetteljes kapcsolat, és ez nem befolyásolja a szüleink iránt érzett szeretetünket sem.

Nincs elérhető leírás.Az élet olyan, mint egy fa című könyvet ezúttal is Agócs Írisz aranyos rajzai illusztrálják, és ahogy megszokhattuk, most is csodaszép a könyv kivitelezése. A cuki bagolycsalád történetét elmesélő, nagyon aranyos, szép és kifejező illusztrációk pedig személyes kedvenccé váltak, és percekig elnézegettem őket az olvasás után.

Shona Innes legújabb könyvével tehát – az eddigiekhez hasonlóan – nem lehet mellélőni. Kimondottan ajánlom olyan gyerekeknek, akiknek elváltak a szülei, de mivel ezzel a kérdéssel valamilyen módon – akár ismerősökön, csoport- vagy osztálytársakon keresztül – szinte minden gyerek találkozik, így nyugodt szívvel ajánlom a kötet minden olyan szülőnek, aki szeretne ezekről a témákról érdemben beszélgetni a gyermekével.

Értékelés:

Rating: 4.5 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani nyereményjátékunkban Shona Innes további, megjelent kötetei után nyomozunk. Minden állomáson találtok egy-egy borítórészletet, a ti dolgotok pedig, hogy felismerjétek és a könyv címét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladat:

Lehet, hogy egy képregény

(Ha nem látod a képet, kattints ide!)

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

10.06. Könyv és más
10.09. Csak olvass!
10.12. Utószó

A könyv adatai:

Kiadó: Pagony
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 32
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635872794
Illusztrálta: Agócs Írisz
Megjelenés időpontja: 2022. augusztus 11.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük