Értékelés

Alice Oseman: Heartstopper – Fülig beléd zúgtam 3.

Fülszöveg:

Szia Tori!

Párizs csodálatos! Én, Nick és a barátaink szuperül érezzük magunkat! Viszont… volt némi dráma Taóval, és… hát, csomó minden történt. Majd otthon elmesélem!!

Charlie

x x x

.

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Alice Oseman nagysikerű képregényének folytatása, a Heartstopper 3. része. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Charlie és Nick csodálatos párizsi utazását, amely cseppet sem mentes zökkenőktől. Tartsatok velünk, ismerjétek meg a történetet, annak szereplőit, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyereménykönyv egy példányát.

„– Hétfőn átmegyek.
– Jessssz.
– Végre megnézhetjük együtt a Vasembert, meg csókolózhatunk egy csomót.
– A kettőből az egyiket alig várom.”

Mostanra egyértelművé vált, hogy ezt az évemet meghatározza a Heartstopper-láz, ugyanis olvastam a képregényt angolul, többször is láttam a sorozatot, melynek a zenéjét is hallgatom, és mostanra már három kötetet olvastam el magyarul is. Ebből talán már egyértelmű, hogy teljesen beszippantott ez a történet, és annak ellenére, hogy első ránézésre nem tűnik nagyon különlegesnek, higgyétek el, hogy az:  egy egészen különleges képregénysorozat szerelemről, bizonytalanságról, ragaszkodásról és a nehézségekkel való megküzdésről.

És ebben a sorozatban – most úgy vélem -, a kedvenc részem lett ez a harmadik kötet, mely nemcsak hozta az első és a második rész szintjét, de talán felül is múlta. Ebben a részben ugyanis Nick és Charlie már együtt vannak, túl vannak az első nehézségeknek, és most együtt vágnak neki Párizsnak egy iskolai kiránduláson. Ez a kirándulás nemcsak arra jó, hogy a fiúk kapcsolata újabb szintet lépjen, hanem az együtt töltött idő alatt az is kiderül, hogy bizony mindkettejüknek vannak olyan problémái, melyekről eddig még nem beszéltek. Tulajdonképpen itt kezdik egymást igazán megismerni, és a párizsi út során bizony nagyon komoly és fontos kérdések is felmerülnek, melyek később különösen fontosak lesznek.

„Hogy felejtsem el a sok szart, amit mondtál, csak mert most sajnálod? Szép, hogy belátod, hogy gázul viselkedtél, de nem foglak ezért kitüntetni. A hozzád hasonlók pokollá tették az életemet tavaly. És senkinek nem kell megbocsátanom ezért. Nem fogsz rávenni, hogy megbocsássak neked mindenki előtt. Egy „bocsi” nem teszi semmissé azt a sok bántó beszólást. Szóval gratulálok ahhoz az igazán bonyolult felfedezéshez, hogy a melegek is éreznek. Legyen szép életed.”

Nagyon örültem, hogy ebben a kötetben már a mellékszereplők is sokkal nagyobb hangsúlyt kaptak. Akik nézték a sorozatot, azok már tudhatnak egy csomó mindent a mellékszereplőkről, olyasmiket is, amik igazából csak a harmadik képregényben kerülnek elő. Elle például eddig nem kapott túl nagy szerepet, holott az ő karaktere az egyik legérdekesebb a történetben. Tetszett, hogy végre elkezdett kibontakozni a Taoval közös száluk, akit szintén kedveltem a könyvben – sokkal jobban, mint a filmben.

És ha már a mellékszereplőknél tartunk, muszáj megemlítenem, hogy mennyire tetszik, hogy ebben a képregényben olyan sokszínűek a szereplők: mindenféle bőrszín és testalkat megjelenik, és Charlie-ék kis közössége mindenkit ugyanazzal szeretettel fogad be. Persze tudom, hogy a valóságban sajnos még mindig nem sok az ilyen befogadó közösség, mégis nagy öröm ezt látni, és szívmelengető érzés olvasni róluk. Tudom, hogy egyesek számára már-már zavaró, hogy nagyon sok karakter meleg, és aki nem, az is valamilyen kisebbséghez tartozik, de talán tényleg ilyen a világunk – sokszínű, még akkor is, ha mi ezt nem vesszük észre!

Értékelés:

Rating: 5 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani játékunk során LMBTQ párokat keresünk. Minden állomáson megtaláljátok egy könyves karakter nevét, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, ki lehet a párja, és beírni annak a szereplőnek a nevét a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Tehát minden esetben a páros hiányzó tagját keressük. 

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladat:

ALEX CLAREMONT-DIAZ

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

10. 04. Hagyjatok! Olvasok!
10. 05. Dreamworld
10. 06. Csak olvass!
10. 07. Csak olvass! – Könyvjelzők
10. 08. Spirit Bliss Sárga könyves út – Idézetek
10. 09. Spirit Bliss Sárga könyves út
10. 10. Utószó
10. 11. Fanni’s Library
10. 12. Booktastic Boglinc
10. 13. Fanni’s Library – Fanartok
10. 14. Könyv és más
10. 15. Sorok Között – Interjúfordítás
10. 16. Dreamworld – Extra

A könyv adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadó székhelye: Szeged
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 392
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789635974313
Fordította: Riesenberger Mónika
Illusztrálta: Alice Oseman
Megjelenés időpontja: 2022. szeptember 27.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük