Értékelés

C. S. Pacat: Hercegi csel

Fülszöveg:

„Fogalmuk sem volt, mit tesznek, amikor nekem ajándékoztak téged.”
Így, hogy országaik a háború szélén állnak, Damen és új gazdája, Laurent herceg kénytelen lecserélni a palotabéli intrikákat a csatatér végletes világára, miközben a határ felé tartanak, hogy megakadályozzák egy halálos terv megvalósulását.
A személyazonosságát titkolni kényszerülő Damen azon kapja magát, hogy egyre jobban vonzódik a veszélyes és karizmatikus Laurenthez.
Ám miközben a két férfi között elmélyül a lassan kibontakozó bizalom, mindkettejük múltjában olyan titkok rejtőznek, amik halálos csapást mérhetnek rájuk…
Kövesd őket útjukon!


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik C. S. Pacat nagysikerű sorozatának folytatása, a Hercegi csel. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Laurent és Damen intrikával, árulással, meghökkentő fordulatokkal és fergeteges kalandokkal teli történetét, melyben a palotai életet a csatatér végletes világa váltja fel. Tartsatok velünk, ismerjétek meg a történetet, kövessétek a turné állomásait és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott regény egy példányát.

A rab herceg nagy kedvencem volt tavaly, és amikor kiderült, hogy megjelenik a folytatás, egy percig sem volt kérdés, hogy azt is olvasni akarom. Pedig az erotikus regények általában nem keltik fel különösebben a figyelmemet, azonban C. S. Pacat annyira jól vegyítette a politikai csatározásokat, az izgalmas emberi és hatalmi kérdéseket, az erotikát és a dekadenciát, hogy A rab herceget nem lehetett nem szeretni. És azt is elárulom, hogy ez igaz a második részre, a Hercegi cselre is!

„– Semmi béklyó? – érdeklődött Damen. – Nem gondolod, hogy megpróbálok majd elmenni, és csak azért állok meg, hogy kifelé menet megöljelek?”

Az első részben megismerjük Verét, melynek dekadenciája és csavaros politikai csatározásai letaglózóak voltak, ez azonban a második részre természetesen veszített a hatásából, hisz az olvasó már pontosan tudta, hogy mire számíthat. Így aztán ki kellett lépnünk a selymek és szolgálók köréből, és elindultunk felfedezni Vere egyéb területeit. A regény nagy részében Laurent az újdonsült seregével és Damennel igyekszik a határra, miközben igyekszik elnyerni a katonák tiszteletét, és felkészíteni őket az előttük álló háborúra.

„– Nem naiv dolog megbízni a családodban – jegyezte meg Damen.
– Nekem elhiheted, hogy az – mondta Laurent. – De nem tudom, kevésbé naiv dolog-e, ha azon kapom magam, hogy olykor megbízom egy idegenben, a barbár ellenségemben, akivel nem bántam kesztyűs kézzel.”

Bevallom, a harc, a felkészülés és a hadi események nem tudtak igazán hatni rám, így aztán hamar Laurentre terelődött a figyelmem, aki ebben a részben még több szerepet kap, mint korábban. Bár az eseményeket továbbra is Damen szemén keresztül látjuk, lassan egyre többet tud meg a verei hercegről, így mi is felfedezhetjük Laurent új oldalait, és bizony rengeteg meglepetést tartogat ez a karakter az olvasónak. Az is nyilvánvalóvá válik, hogy Laurentnek vannak sötét titkai, bár azt egyelőre csak sejteni lehet, hogy mik lehetnek ezek. Ahogy pedig Damen is kezdi felfedezni Laurent jellemének sokrétűségét, lassan elkezd megváltozni a két férfi kapcsolata is.

Azt hiszem, mindenki arra várt az első rész során, hogy mikor alakul ki végre valami Damen és Laurent között, ám szerelemig, de még vonzalomig sem jutottunk nagyon az első kötetben. Most azonban nagyon lassan elkezd változni a viszonyuk, legalábbi Damen részéről, aki egyre komolyabb vonzalmat kezd érezni a szőke herceg iránt. Laurenten azonban nem ilyen könnyű eligazodni, így ahogy Damen, úgy az olvasó sem tudja eldönteni, hogy ő mit is érez. C. S. Pacat pedig nem könnyíti meg a dolgunkat, és hagyja, hogy várakozzunk valamire – hogy végül meddig jut el Damen és Laurent különös kapcsolata, azt persze nem árulom el.

„– Két okot mondtál – idézte fel Damen. – Mi volt a másik?
– Az emberek azt hiszik, hogy magadévá teszel a sátorban – fejtegette Laurent. Ugyanolyan higgadtan közölte, mint az összes többi mondandóját. Damen az alkarvérttel babrált. – Aláásta volna a tekintélyemet. A gondosan felépített tekintélyemet. Most tényleg megleptelek. Talán ha nem lennél egy fejjel magasabb, vagy ilyen széles vállú…
– Sokkal kevesebb, mint egy fejjel – jegyezte meg Damen.
– Tényleg? – kérdezett vissza Laurent. – Többnek tűnik, amikor a becsületről vitatkozol velem.”

Laurenttel szemben Damen most kicsit háttérbe szorul, és a kibontakozó érzelmein kívül nem sok minden jár a fejében, egy ponton túl pedig már idegesíteni kezdett, hogy titkolózik Laurent előtt. Ugyanakkor felbukkant pár érdekes mellékszereplő is, akik egy-egy pillanatig nagy izgalmakat hoztak a történetbe, majd aztán őket is elsodorta a Hercegi csel történetének elsöprő tempója.

A Hercegi csel második felében túljutunk a sereg kiképzésén, a történet vége felé pedig kezdenek összeállni a regény apró, akkor érthetetlen momentumai, és azok az apróságok, amelyeket korábban figyelmen kívül hagytam. Így tehát megérkeznek az igazán nagy izgalmak is, és emiatt a könyv felétől már lehetetlen azt letenni. A lezárás pedig egy hatalmas függővég, amely miatt már most várom, hogy megérkezzen a következő rész, e ami miatt semmiképp nem hagytam volna ki ezt a nagyon különleges, egészen formabontó regényt.

Értékelés:

Rating: 4.5 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani játékunk során a mozivásznak híres háborús hőseié lesz a főszerep. Minden állomáson láthattok egy fotót, mely egy filmes vagy sorozatos harcost ábrázol, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni a karakter nevét és beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

(Ha nem látod a képet, kattints ide!)

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

09. 20. Dreamworld
09. 22. Hagyjatok! Olvasok! – Borítók
09. 24. Readinspo
09. 26. Dreamworld – Idézetek
09. 28. Hagyjatok! Olvasok!

A könyv adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadó székhelye: Szeged
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 352
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789635973293
Fordította: Sándor Alexandra Valéria
Megjelenés időpontja: 2022. szeptember 27.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük