Értékelés

Melissa Albert: Bűnös szívünk mélyén

A Bűnös szívünk mélyén fülszövege:

Egy ​buliból hazafelé tartva a tizenhét éves Ivy és jövendőbeli expasija majdnem elgázolnak egy meztelen, fiatal nőt egy fákkal övezett út közepén. És ez csak a kezdete az egyre hátborzongatóbb eseményeknek. Ivy hamarosan meghökkentő dolgokra figyel fel otthon is: egy döglött nyulat talál a kocsibejárón, majd anyja bizarr főzetét a kertben elásva, de kisvártatva előkerül egy gyermekkori kincses doboza is a szülei gardróbszéfjéből.

Hamarosan a felszínre bugyognak Ivy titkolózó anyja múltbeli titkai. Mit követett el annak idején? És mi van, ha a természetfeletti erők, amelyekkel tinédzserkorában dacolt, most visszatérnek, hogy mindkettejüket kísértsék? Ivynak válaszokra lesz szüksége, ha el akarja kerülni a vészesen közelgő sötétséget. A részben Ivy jelenkori, külvárosi otthonában, részben pedig anyja mágiával átitatott, 1990-es évekbeli Chicagójában játszódó történet boszorkányos lendülettel, letehetetlenül száguld izgalmas befejezése felé.

Melissa Albert regénye titkokkal, hazugságokkal, rossz döntésekkel és veszélyes mágiával szőtt paranormális fantasy, ami a horror eszköztárából sem rest válogatni.


Melissa Albert regénye, a Bűnös ​szívünk mélyén igazi borongós, mágiával és borzongással átitatott olvasmány. A tizenhét éves Ivy élete fenekestül felfordul, amikor egy rosszul sikerült buli után egyre különösebb és hátborzongatóbb dolgok történnek a környezetében. A szálak édesanyjához vezetnek, így ahhoz, hogy megérthesse a jelent, meg kell ismernie a múltat is, és azokat a titokzatos erőket, amik mindkettejük életére hatással vannak. Ha kíváncsiak vagytok, tartsatok három bloggerünkkel az állomások során, és nyerjétek meg az Agave Könyvek által felajánlott példányt!

Melissa Albertnek a Bűnös szívünk mélyén az első, az Agave Könyveknél megjelent kötete, azonban a neve már ismerős lehet a magyar olvasóknak a Hazel Wood – Mogyoróliget című kötetből, amit jó néhány évvel ezelőtt olvastam, és bár az emlékeim megkoptak róla, arra emlékszem, hogy nagyon különleges, kissé sötét, „spooky” hangulata volt. A Mogyoróliget folytatását aztán éveken át vártam, és bár az nem érkezett meg magyarul – hátha majd ezután –, helyette kaptunk egy új történetet az írónőtől.

„Csomagolás közben úgy éreztem magam, mint egy lány egy kitalált történetben. Ilyen egy fantasy, nem? A szüleidnek el kell patkolniuk, hogy megváltozzon az életed, és onnantól egy tehervagonban, egy erdei kunyhóban vagy egy megtört gyerekeket tanító mágusiskolában élsz.”

A regény a fülszöveg alapján először nem igazán fogott meg, mert nem szeretem az ijesztő könyveket, és ez annak ígérkezett. Kizárólag a szerző miatt olvastam el végül a kötetet, és szerencsére egyáltalán nem volt ijesztő, viszont jól hozta a halloweeni, kicsit sötétebb hangulatot, amelyet a Mogyoróligetben is szerettem. Nem annyira horrort, mint egy izgalmas, titkokkal teli boszorkányos fantasyt kaptam, mely két idősíkon játszódott, és amelyben fokozatosan rajzolódott ki a történet lényege.

A Bűnös szívünk mélyén két idősíkon játszódik: a jelenben Ivyt ismerhetjük meg, aki egy buliról hazafelé tartva nagyon különös jelenetnek lesz a szemtanúja, ugyanis egy meztelen lánnyal találkozik az út kellős közepén. Ivy úgy érzi, hogy nem véletlen, hogy látta a lányt, és egyre több furcsa dolgot kezd észrevenni maga körül. A másik szál a múltban játszódik, és Ivy édesanyja, Dana, illetve az ő barátnői állnak a középpontjában, akik elkezdik felfedezni a mágiát. Enne a regényben a mágia okkult tanokon alapul, és az előnyei ellenére nagyon veszélyes a művelése, hiszen a használatának ára van. Azt azonban nem tudjuk, hogy mi történhetett, ami Ivy életére is hatással van.

„Minden rémálom boszorkányság.”

Danát és a barátnőit annak ellenére, hogy egy izgalmas mágiarendszert ismertetnek meg velünk, nem sikerült igazán megkedvelnem, mert nagyon naivak, és az utolsó pillanatig képtelenek előre gondolkozni. Ivy szála azonban nemcsak izgalmas volt, de a lány maga is jól sikerült karakter volt, aki a történet során egyre felelősségteljesebbé és érettebbé válik. Mindeközben pedig van egy-két olyan igazán izgalmas fordulat, amelyről sikerül lerántania a leplet.

Ugyan a halloween már elmúlt, de ha még őszi történeteket keresel, és esetleg a fantasyt is szereted, akkor a Bűnös szívünk mélyén kitűnő választás lesz. A borongós, sötét hangulat engem nagyon megfogott, és emiatt biztosan fogok még olvasni Melissa Alberttől, ha lesz rá lehetőségem.

Értékelés:

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani nyereményjátékunkban az Agave Könyvek további újdonságainak nyomába eredünk. Minden állomáson találtok egy-egy idézetet, a ti feladatotok pedig, hogy a könyv címét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladat:

“Ki mondja, hogy egy nő sorsa a körülötte lévő férfiaktól függ? A férfi rokonaitól, aztán a férjétől és a fiaitól? Ki mondja? Ki mondja, hogy egy nő nem àllhatja meg egymagában a helyét, és nem járhatja a saját útját?”

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

11.15. Utószó
11.17. KönyvParfé
11.19. Könyv és más

A könyv adatai:

Kiadó: Agave Könyvek
Kiadó székhelye: Budapest
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 336
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789635981854
Fordította: Rusznyák Csaba
Megjelenés időpontja: 2023. szeptember 5.