Értékelés

Yehuda Devir – Maya Devir: Ez egy ilyen nap

Fülszöveg:

Hogyan birkózzunk meg a házasság apró kihívásaival?

A kötet a rendkívül népszerű alkotópáros életét és szerelmét mutatja be, ahogy megbirkóznak a hétköznapok hullámvölgyeivel és a friss szülőséggel járó jelentős változásokkal.

Yehuda és Maya Devir akkor kezdték képregényben illusztrálni az életüket, amikor friss házasként az első közös lakásukba költöztek Tel-Avivban. Az azóta eltelt években az Ez egy ilyen nap az egyik legnépszerűbb alkotás lett az interneten, világszerte több millió követővel.

Ez az első alkalom, hogy a Devir-képregények egy kötetben élvezhetők. Ebben a gyűjteményben szívmelengető, vicces és mindannyiunk számára ismerős helyzeteket osztanak meg. Úgyhogy még azok is, akik nem gondolják, hogy gépkarabéllyal kellene hadat üzenni egy csótánynak, könnyedén azonosulni tudnak a Devir házaspár küzdelmeivel és sikereivel. Hiszen ki nem mondta már maga is, hogy ez egy ilyen nap?!

Lepd meg vele magad és a szeretteidet, barátaidat!


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a híres izraeli házaspár első képregénye, Ez egy ilyen nap címmel. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják ezt a szívmelengető, vicces és sokunk számára ismerős helyzeteket tartalmazó képregénygyűjteményt, melyben Maya és Yehuda Devir hétköznapi hullámvölgyeiket örökítették meg. Tartsatok velünk, ismerjétek meg a szerzőpárost, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott nyereménykönyv egy példányát.

Valójában nem tudom, hogy van-e valaki, aki még nem találkozott Yehuda Devir és Maya Devir rajzaival, én mindenesetre régóta követem őket, hiszen a rajzaik olyannyira élethűek, hogy lépten-nyomon magamra ismerek bennük. A pár ugyanis saját mindennapjaiból inspirálódik, és azokat az eseményeket rajzolják le, amelyekkel nagyjából mindenki találkozik, aki párkapcsolatban él.

Az Ez egy ilyen nap tipikusan az a fajta könyv, amiben azonnal felismeri magát az ember: minden második oldalt meg kellett mutatnom a páromnak is, mert annyira jellemzőek voltak ránk is ezek a kis történetek, melyeket valójában egy-egy képpel, sokszor szöveg nélkül mesélnek el a szerzők. Ritka az ilyen könyv, amely ennyire képes görbe tükröt mutatni, és egy pillanatig sem idealizálja a párkapcsolatot: azt meséli el, hogy együtt lenni sokszor melós, de ha jó partner van velünk, akkor minden pillanat megéri.

Yehuda és a Maya éppen ennek a személyességnek köszönhetően, nagyon közel enged magához, és a párkapcsolat kezdeti nehézségeit, vicces igazságait bemutató rajzok után bizony mi is szembesülünk a gyermekvárással kapcsolatos nehézségekkel, majd végül azzal az édes teherrel, melyet a terhesség jelent. Néhány oldal erejéig tehát komolyabb, szomorúbb témákat is feldolgoz a kötet, amellyel csak még tökéletesebbé, még valósághűbbé vált.

A könyv végére pedig egy harmadik szereplő is csatlakozik a pároshoz, aki a kötetben még csak kisbabaként szerepel. Ha azonban nem tudtok betelni a kis család mindennapi, megmosolyogtató kalandjaival, akkor tovább követhetitek őket a Facebookon vagy az Instagramon is.

Összességében véve az Ez egy ilyen nap igazán remek olvasmánynak bizonyult számomra, és nemcsak egyszer, de már kétszer is végiglapoztam. A rajzok pedig jobb kedvre derítettek, megmosolyogtattak, meghatottak, miközben azt üzenik, hogy „ne aggódj, mi is ilyenek vagyunk”.

Értékelés:

Rating: 5 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani játékunk során ki másoké is lehetne a főszerep, mint a képregényeseké? Minden állomáson láthattok egy borítórészletet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint az alapján megfejteni a kötet szerzőjét, majd a nevét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!

Feladat:

(Ha nem látod a képet, kattints ide!)

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

12. 08. Hagyjatok! Olvasok!
12. 10. Dreamworld – extra
12. 12. Booktastic Boglinc
12. 14. Dreamworld
12. 16. Deszy könyvajánlója
12. 17. Spirit Bliss Sárga könyves út – extra
12. 18. Spirit Bliss Sárga könyves út
12. 20. Utószó
12. 21. Könyv és más
12. 22. Fanni’s Library

A könyv adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadó székhelye: Szeged
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 272
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789635974221
Fordította: Kereki Noémi Valentina
Megjelenés időpontja: 2022. december 13.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük