Értékelés

Alice Oseman: Heartstopper – Fülig beléd zúgtam 4.

Fülszöveg:

Nick naplója

Azt hiszem, szerelmes vagyok Charlie-ba. Csodálatos volt együtt tölteni vele és a barátainkkal ezt a nyarat, és annyira szeretném kimondani neki, hogy szeretem, de… azt hiszem, vannak más dolgok, amik jobban aggasztanak mostanában…

Ha boldogságra van szükséged, lapozz bele!

.

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Alice Oseman nagysikerű képregény sorozatának folytatása, a Heartstopper a negyedik része. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Charlie és Nick felismerésekkel és vallomásokkal teli tanévkezdését, mely ezúttal bőven tartogat nehézséget… és még annál is több szeretetet. Tartsatok velünk, ismerjétek meg a történetet, annak szereplőit, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyereménykönyv egy példányát.

A Heartstopper a 2022-es évem szenzációja volt, és már az első résszel levett a lábamról. Nem volt kérdés tehát, hogy a sorozat összes részét be fogom szerezni, annak ellenére is, hogy a megjelent fejezeteket én már mind olvastam angolul. Könyvként olvasva azonban mégis egész más ez a történet, nem beszélve arról, hogy így a polcomon tudhatom a világ legcukibb párosának minden kalandját.

„– Új év, tiszta szoba!
– Szerintem nincs ilyen mondás.
– Pedig kéne.”

A fülszöveg azt sejteti, hogy a negyedik rész éppen olyan aranyos lesz, mint a korábbi részek, és a sztori elején tényleg fel is robban az aranyosság bomba, később azonban komorabbra vált a hangvétel, és így a negyedik rész válik a legszomorúbbá. Nick és Charlie ugyanis hiába boldogok együtt, Charlie evészavara, amelyről már volt szó az előző részekben is, elhomályosítja ezt az örömöt. A probléma ugyanis szinte észrevétlenül válik egyre rosszabbá, mígnem a szívünk szakad meg a két fiatal srácért.

Nagyon tetszik, hogy Alice Oseman racionálisan ábrázolja a mentális betegségeket: látjuk, hogy sokszor a küzvetlen családtagok sem veszik észre, hogy baj van, és sajnos ezek a problémák nem is mindig akkor jelennek meg, amikor az ember épp mélyponton van. Charlie esetében épp a boldog pillanatokat keserítik meg a korábbi traumák. Azt is jól látja a szerző, hogy a szeretet nem elég ahhoz, hogy megoldjunk egy mentális problémát. Sokat számít a támogató közeg, a család és a barátok, de ez nem elég ahhoz, hogy valaki meggyógyuljon: neki magának kell lépéseket tennie.

„– Nincs kedved átjönni holnap Henryvel lógni?
– Pff, szerinted mindenre a kutyababusgatás a megoldás?
– Aha, kábé igen.”

Persze aki a cukisága miatt olvassa a Heartstopper sorozatot, az sem fog csalódni, hiszen bőven vannak szívmelengető jelenetek ebben a részben is: ilyen például az, ahogy Charlie próbálja elmondani Nicknek, hogy szereti. A szeretnivalóságot pedig csak fokozza, hogy a Heartstopper 4. tartogat számunkra pár extra képet is a tanárok életéből, melyek elmesélik az első alkalmakat a kapcsolatukban: az első csókot, randi és lebukást.

Összességében a Heartstopper 4. végre kibontja Charlie betegségét, és nagyon szépen ábrázolja az evészavarokat, ami sok hasonló problémával küzdő ember számára hasznos lehet. Kétségtelen, hogy ez az eddigi legszomorúbb rész, de ezzel együtt is nagyon szép, szívmelengető és aranyos – ahogy ezt megszokhattuk a sorozattól. Jöhet az 5. rész!

Értékelés:

Rating: 5 out of 5.

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a könyvek szereplőit. Minden állomáson összekevertük egy-egy karakter nevét, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a betűket helyes sorrendbe rakni, majd az így kapott vezeték- és keresztnevet beírni a rafflecopter megfelelő sorába.

Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!

Feladat:

CYRAD SOLSON

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

12. 12. Dreamworld
12. 13. Dreamworld – extra
12. 14. Csak olvass!
12. 15. Booktastic Boglinc
12. 16. Hagyjatok! Olvasok!
12. 17. Booktastic Boglinc – fanartok
12. 18. Spirit Bliss Sárga könyves út – Idézetek
12. 19. Könyv és más
12. 20. Spirit Bliss Sárga könyves út
12. 21. Fanni’s Library
12. 22. Utószó

A könyv adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadó székhelye: Szeged
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 384
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789633737033
Fordította: Riesenberger Mónika
Illusztrálta: Alice Oseman
Megjelenés időpontja: 2022. december 20.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük