Értékelés

Paige Toon: Egy darab a szívemből

covers_479213.jpg
Forrás: moly.hu

Fülszöveg:

A munkájában sikeres Bridget igazán mozgalmas életet él: utazási beszámolók írójaként számtalan helyen megfordult, és bejárta a világot, azt a férfit azonban, akit teljes szívéből szerethetne, még nem találta meg. Úgy érzi, erre csak akkor van esélye, ha a szíve apró darabkáit, amelyeket élete során elosztogatott, vissza tudja szerezni egykori szerelmeitől. Kalandjait egy blogon dokumentálja, amelyből idővel könyvet szeretne írni, ám amikor szembesül a kiadók érdektelenségével, elvállal egy munkát, amely új útra tereli az egész vállalkozását.

Amikor Nicole Dupré váratlanul meghal, egy bestsellert és egy félkész folytatást hagy maga után – ennek a befejezésével bízzák meg Bridgetet. A lány hálás a lehetőségért, mert abban reménykedik, hogy így hasznos kapcsolatokra tehet szert a könyvkiadás világában, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy a nyarat Cornwallban kell töltenie, és Nicole gyászoló férjének, Charlie-nak az otthonában kell berendeznie az irodáját…

Az utóbbi időben sok komoly, elgondolkodtató könyv került a kezembe, ezért kicsit már vágytam egy olyan olvasmányra, ami könnyed, vidám, igazi nyári kikapcsolódás. Ezért is vettem a kezembe Taige Toon új könyvét! Már korábban olvastam a szerzőtől a Daisy nyomában című művét, ami akkor nagyon lenyűgözött, és arra is kíváncsi voltam, hogy az író még most, évekkel később is tud-e hasonló hatást gyakorolni rám. Összességében pont azt kaptam a könyvtől, amire számítottam.

A könyv alaptörténete nagyon tetszett: Bridget a saját könyvét szeretné megírni, de más feladatot kap: meg kell írnia Nicole könyvének folytatását, aki azelőtt meghalt, hogy befejezhette volna a munkáját. Még sosem olvastam hasonló, szellemírós történetet, ezért élvezettel vetettem bele magam, és követtem nyomon azt, ahogy Bridget dolgozik. Ahhoz képest, hogy az Egy darab a szívemből egy limonádé, a szereplők karaktere nagyon kidolgozott volt, mindegyiküknek voltak jó és rossz tulajdonságai, jó és rossz döntései. Természetesen nem maradt el a szerelmi szál, viszont a mű mentes volt a drámai szenvedéstől, hisztitől, komolyan vette az érzelmeket, és felnőtt módon állt hozzájuk. Akik nem kedvelik a YA romantikus regényeket, azoknak nagyon fog tetszeni az Egy darab a szívemből.

„– Mi az?
– Csak… Ez a darabokban lévő szív dolog. Hogy azt írod, szeretnél valakit teljes szívedből szeretni.
– Igen?
– Tényleg azt hiszed, hogy képes leszel rá, pusztán attól, hogy találkozol az összes volt barátoddal, és visszaköveteled tőlük a szíved egy darabkáját?”

A könyv nem egy rövid olvasmány, ezért féltem, hogy nem tudja fenntartani az érdeklődésemet majdnem 400 oldalon át, de nem lett igazam. Bár a történet nem bővelkedik nagy, meglepő fordulatokban, olyan jól lett felépítve, hogy semmit nem éreztem feleslegesnek, nem hagytam volna ki egy oldalt sem. Ahogy haladtam a könyvvel, fokozatosan egyre többet tudtam meg a szereplők múltjáról és az érzéseiről, és nyomon követhettem, ahogy lassan szerelem szövődik a két főszereplő között. Nem volt gyors egymásra találás, de épp ettől lett valószerű ez a történet. Mindemellett az elhunyt Nicole életébe is egyre nagyobb bepillantást nyerhetünk, ahogy Bridget elmerül az írásaiban.

Az egyetlen negatívumként talán azt tudnám kiemelni, hogy kiszámítható volt a könyv befejezése, de egy ilyen jellegű könyvnél ez nem akkora probléma, ahogy a néhány sablonos fordulat is elviselhető volt, mert összességében tényleg egyedi és izgalmas történetet kaptunk a szerzőnőtől. Minden volt ebben a sztoriban: gyász, szerelem, boldogság, gyönyörű, romantikus pillanatok, öröm, őszinte szeretet és fájdalom. Ha egy könnyed, mégis lebilincselő olvasmányra vágysz az utolsó meleg napokra, akkor mindenképp próbálkozz meg Paige Toon könyvével, nem véletlen, hogy olyan jó értékeléseket kapott a Molyon!

Értékelés:

Rating: 4 out of 5.

Ha szívesen olvasol angolul, és kedveled Paige Toon írásait, akkor mindenképpen látogass el a paigetoon.com oldalra, ahol ingyenesen olvashatsz novellákat a szerzőtől, melyekben gyakran megjelennek a regényekből már ismert karajterek!

Ajánló:

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a Facebookon is!

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük