Értékelés

Judy I. Lin: Méreggel átitatott varázslat

A Méreggel átitatott varázslat fülszövege:

Korábban ​büszke voltam a kezemre. Most, ha megpillantom, csak arra tudok gondolni: ezzel a két kezemmel temettem el anyámat – így kezdődik ez a fiatal felnőtteknek szóló történet.
Nem elég, hogy elveszítette az édesanyját, Ning azzal is tisztában van: az ő hibája volt. Teát főzött, amelyről nem tudta, hogy méreg van benne – és az édesanyja ezt itta meg, ebbe halt bele. A tea, amiben méreg van, most Ning testvérét, Shut is elveheti Ningtől.
A lány értesül róla, hogy a teafőzés ősi, varázslatos művészetében mérik össze erejüket a királyság legnagyobb tudású teafőző mesterei, ezért ő is odautazik, hogy részt vegyen a versenyen. A győztes egy kívánságát a királykisasszony teljesíti – Ningnek talán ez az egyetlen esélye, hogy megmentse testvére életét.
A királyi udvart azonban csalárdság és ármányok szövik át – felbukkan egy jóképű, rejtélyes fiú, akinek megdöbbentő titkai vannak. Ning egyre mélyebben belekeveredik valamibe, és mire észbe kap, már nagyobb veszélyben van, mint testvére, Shu


A Next21 Kiadó jóvoltából már olvashatjuk a tajvani írónő, Judy I. Lin debütáló regényét, a Méreggel átitatott varázslatot, amely egyike az ázsiai kultúrára épülő fantasyknak. Tartsatok bloggereinkkel, és ne feledjétek, hogy blogturnénk végén tiétek lehet a kiadó által felajánlott nyereménypéldány!

A Méreggel átitatott varázslat a szerző első kötete, mely azonnal nagy sikereket ért el világszerte, így hozzánk is eljuthatott. A történet egy ifjúsági fantasy, melyben nagy szerepet kap a varázserejű tea. Bevallom, engem ezzel a momentummal fogott meg a kötet az első pillanatban – a gyönyörű borító mellett –, ugyanis a teának nagyjából minden formáját szeretem, és bíztam benne, hogy a regény már a hőn áhított bekuckózós őszi hangulatot is hozza. Ebben nem is volt hiány, azonban nem voltam maradéktalanul elégedett a könyvvel.

A második rész szintén gyönyörű borítót kapott angolul.
A második rész szintén gyönyörű borítót kapott angolul.

A könyv főhőse, Ning, egy nagyon szép küldetéssel indul útnak: a testvérét akarja megmenteni, amihez egy különös tervet eszel ki: elmegy a fővárosba, részt vesz egy versenyen, amelyet kimondottan a „teavarázslók” tanoncai számára rendeznek, és abban bízik, hogy ha nyer, akkor a birodalom legjobb orvosai is a rendelkezésére fognak állni. A történet izgalmasan indul, Ning küldetése azonban hamar zavaros lesz, amikor szinte megfeledkezve a céljáról, már a verseny első fordulója előtt megismer egy fiút, és a felkészülés helyett inkább vele mászkál.

Ning szerencsére nagy tehetség, így a verseny mellett nemcsak a szerelembeesésre van ideje, de egy politikai játszmába is belekeveredik, ahogy az lenni szokott. A könyv első felében nekem nagyon sok volt a klisés momentum, és sokszor idegesített Ning is, aki nem tud a feladatára és a húga megmentésére koncentrálni, és ezt a különleges varázslatok és a teamágia sem tudta elfeledtetni velem teljesen.

A kötet valójában az utolsó kb. 150 oldalon indult be igazán, legalábbis én innentől kezdtem el élvezni Ning kalandjait, aki továbbra sem lett szimpatikusabb, de ekkor már jobban beleláthattunk az udvari cselszövésekbe, és némi izgalom is került a kötetbe. Ami kifejezetten tetszett, az az, hogy Ning végre  nem egy kiválasztott, hanem egyszerűen belesodródik az eseményekbe, és igazából a jó szívének köszönhetően sikerül végül magasabb körökben is bizalmat keltenie.

A világ maga viszont varázslatos volt, nekem nagyon tetszett, ahogy a különböző teákkal varázsoltak, és minden teafőzés egy külön szertartás volt. Erről a világról, és a varázslat működéséről szívesen olvastam volna még, és amennyire tudom, a regény folytatásában esik is még róla szó. Szintén pozitívum a kötet csodálatos kivitelezése: nemcsak a borító és az élfestés csodaszép, hanem a könyv belülről is nagyon igényes, beleértve a fordítást is.

Értékelés:

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Nem titok, hogy a történetben nagy szerepet kap a teakultúra, és ezen turnénk játéka is erre a témára épül. Minden állomáson megtaláljátok egy növény hiányos elnevezését, a ti feladatotok pedig kitalálni, hogy melyik növényre gondoltunk, valamint beírni a helyes megfejtést a Rafflecopter megfelelő dobozába!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladat:

ny _ _ fal _ _ él

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

08. 20. Fanni’s Library
08. 22. Csak olvass!
08. 24. Könyv és más
08. 26. Utószó
08. 28. Hagyjatok! Olvasok!
08. 30. Dreamworld

A könyv adatai:

Kiadó: Next21
Kiadó székhelye: Budapest
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 382
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9786156414816
Fordította: Weisz Böbe
Megjelenés időpontja: 2023. augusztus 7.