Ajánló

10+1 könyvmegjelenés 2020 második feléből!

Elérkeztünk az év feléhez, így itt az idő, hogy újra összeszedjem azokat a könyveket, amelyek a következő hónapokban fognak megjelenni, és már nagyon várom őket. Erősen szubjektív, de meglehetősen színes lista következik!

Jason Segel – Kirsten Miller: Otherworld (Maxim, szeptember 30.)

Ez a regény az első pillanatban azért keltette fel az érdeklődésemet, mert az egyik írója Jason Segel (az Így jártam anyátokkal Marshallja), de aztán a fülszövege is nagyon biztató volt, így mostanra már eléggé várom a megjelenést, noha valószínűleg az még odébb van. A történet középpontjában egy Másvilág nevű virtuális valóság, mely mindenkit megszállottá tesz, aki játszik vele. A regény tehát erőteljesen sci-fis beütésekkel bír, kíváncsi leszek, hogy mi sül ki belőle.

Hayley Chevins: Aranyfakasztók (Maxim, október 28.)

Már a fülszövege alapján nagyon megtetszett Hayley Chevins ifjúsági fantasyja, melynek főszereplője egy olyan lány, aki csupán egy dolgot szeretne, mely mégis lehetetlen számára: énekelni. A viszonylag rövid könyv megjelenését már nagyon régóta vártam, de sajnos csúszott a megjelenése, a koronavírus miatt pedig még későbbre tolódott a regény. Azt azonban remélem, hogy még idén olvashatom a történetet, ugyanis a Molyon október 28-a a megjelenési dátum.

S. A. Cakraborty: Aranybirodalom (Agave, szeptember)

És íme a legjobban várt tétel a listámon! Szeptemberben már a harmadik, és egyben utolsó része jelenik meg a Bronzvárosnak, mely az egyik kedvenc könyvem volt tavaly, és a folytatása is levett a lábamról, nem csoda, ha tűkön ülve várom a nagy finálét. A Rézkirályság végén Nahri és Ali minden varázslattal együtt elhagyta Dévábádot, így miközben a városlakók egy kegyetlen uralkodó hatásköre alá kerülnek, a két főszereplőnknek Kairóban kell boldogulnia. Ahogy a Rézkirályságot, úgy valószínűleg ezt a regényt is azonnal olvasni fogom, ahogy megjelenik.

Matt Ruff: Lovecraft földjén (Agave, augusztus 13.)

Először csak a borítójával nyűgözött le ez a regény, de mint az utóbbi idők minden keménytáblás fantasy az Agave kiadótól, úgy ez a könyv egyre jobban izgat, ahogy közeledik a megjelenés. A sötét hangulatú, misztikus – talán kicsit horrorisztikus – fantasy ráadásul nem kevésbé komoly témát karol fel, mint a rasszizmus és a feketék elnyomása. Épp jókor jön ez a könyv Magyarországra!

Elena Ferrante: A felnőttek hazug élete (Libri, szeptember 1.)

Nem olvastam még egyet sem Ferrante könyvei közül, holott a Nápolyi regények nagyrészt elnyerték a kritikusok és az olvasók tetszését. Egy nap talán ezekre a könyvekre is sort kerítek, most azonban A felnőttek hazug élete keltette fel a figyelmemet, mely egy nagyon különleges lélektani regénynek ígérkezik a felnőtté válásról. Sajnos a koronavírus miatt ennek a regénynek is csúszik a megjelenés, de szeptembertől már biztosan olvashatjuk majd!

Judie Christie – Lisa Wingate: Megtalált életek (Libri, augusztus 10.)

Lisa Wingate az Elveszett életek című regényével került fel a radaromra, mely egy igaz történeten alapuló regény, és egy gyerekkereskedelemmel foglalkozó árvaházat mutat be többek között. A Megtalált életek egyfajta folytatása ennek a kiemelkedő regénynek, de nem a szokásos értelemben, ugyanis a szerző az árvaház valós áldozatainak történeteit mutatja be ebben a műben. Nem tudom, hogy felérhet-e ez a könyv a korábbihoz, de már nagyon várom, hogy olvashassam.

Agócs Írisz: Rajzolj egy krumplit! (Pagony)

Ha szeretnétek lépésről lépésre megtanulni, hogy hogyan rajzoljatok cuki állatokat, akkor midnenképpen keressetek rá Agócs Írisz nevére a Facebookon. Itt ugyanis rengeteg rajzot találhattok, ráadásul mindet elkészítési lépésekkel együtt! Bennem időről időre megjelenik a rajzolási vágy, így nagyon örültem, amikor kiderült, hogy ezek a rajzok hamarosan egy könyvben is elérhetőek lesznek. A könyvről egyelőre nem sokat tudni, de remélhetőleg még ebben az évben kikerül a könyvesboltok polcaira.

Jay Kristoff: Nevernight – Öröknappal (KMK)

Elég régóta várom már ezt a könyvet, ugyanis egy elég jó bérgyilkosos high fantasynak ígérkezik. Sajnos azonban ezt is elérte a koronavírus, pedig már eddig is csúszott a megjelenése. Így aztán egyáltalán nem biztos, hogy a szerző rajongói még idén a kezükbe foghatják ezt a regényt, de én azért reménykedem, hogy előbb-utóbb a kezünkbe foghatjuk a könyvet magyar fordításban is, és abban még inkább bízom, hogy a tartalom kárpótol majd a csúszásért.

Anna Hope: A bálterem (KMK, augusztus)

Egy kissé furcsa, de nagyon romantikusnak és szépnek ígérkező regény is megjelenik hamarosan a Könyvmolyképző Kiadónál, mely megragadta a figyelmemet – nemcsak a szép borítóval, hanem a fülszövegével is. Ráadásul a könyv igaz történeten alapul, az ilyen műveket pedig különösen szeretem, ezért nem kérdés, hogy ennek a kötetnek is a polcomon van a helye.

Dan Brown: Vad szimfónia (Gabo, szeptember 1.)

A végére pedig jöjjön egy mesekönyv, amelyre szintén jó ideje várok. Dan Brown eddig különleges, izgalmas krimijeiről volt híres, most azonban a fiatalabb olvasók szívét is megdobogtathatja majd, ugyanis mesekönyvvel jelentkezik, mely a Vad szimfónia nevet kapta, utalva arra,hogy mennyire közel áll a szerzőhöz többek között a zene is. Nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen is lesz ez a történet, mert abszolút fogalmam sincs róla, hogy mit várhatok Dan Browntól ezen a téren.

+1 Nora Roberts: Napfogyatkozás

És itt a +1-es könyv is, mely azért került a lista legaljára, mert már a posztom megírása pillanatában is megjelent. Ugyanakkor nem akartam kihagyni ezt könyvet, ugyanis a hazánkban csak romantikus könyveiről ismert Nora Roberts fantasyjáról beszélünk. Bizony ám, egy elég komoly, és állítólag nagyon jó fantasyt írt a romantikus irodalom koronázatlan királynője, ami már önmagában is nagyon érdekessé teszi ezt a könyvet, de a fülszövege alapján nem ez az egyetlen dolog, amiért érdemes lehet megvásárolni a kötetet.

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük