Értékelés

Serena Valentino: Bezárt szív

A Bezárt szív fülszövege:

Ismerős ​a mese: adott egy kedves és gyönyörű fiatal lány, aki édesanyját gyászolja; egy odaadó apa, aki mindent megtesz, hogy visszahozza az anyai szeretetet a lánya életébe. És egy önző, kegyetlen asszony, aki beférkőzik a családba: a jéghideg szívű, könyörtelen mostoha, aki az új férje halála után szolgasorba taszítja a lányt a saját házában.

De ki ez a gonosz mostohaanya, a ház rideg asszonya? Mitől vált ilyen érzéketlenné, hogy még egy gyászoló gyermek mellett is csak az érdekli, hogy vagyont és hatalmat szerezzen magának s otromba leányainak? A végzetes bál, az üvegcipellő és a herceg eljövetele előtt bizony volt egy másik történet is, mely szerelemről, veszteségről, reményről és összetört álmokról szólt: Lady Tremaine története.

Néha a legkönyörtelenebb gonosztevők is feleségek és anyák voltak, akik egykor maguk is szerettek, gyászoltak és reménykedtek, hogy az életük jobbra fordul… réges-rég, a meséken innen, az álmokon túl.

Serena Valentino ínycsiklandóan borzongató Gonosztevők-sorozatában ezúttal a leghírhedtebb és leggyűlöltebb gonosz mostoha mutatkozik be – de minden, amit eddig tudtunk róla, most új megvilágításba kerül.


A Manó Könyvek jóvoltából hazánkban is megjelent Serena Valentino Gonosztevők című sorozatának nyolcadik része, a Bezárt szív. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Hamupipőke mostohájának, Lady Tremaine-nek megdöbbentő történetét, melyből kiderül, hogyan vált az egykor jószívű, férjét gyászoló asszonyból kegyetlen mostoha. Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott regény egy példányát.

A Gonosztevők sorozat mostanra egy állandó szereplője lett a blogomnak, mert eddig minden magyarul megjelent részt olvastam, és egy nagyon erős, átlagosan 4,5 csillagos sorozatom lett. Mostanra minden résznek úgy kezdek neki, hogy tudom, tetszeni fog, és bár voltak gyengébb pillanatok, összességében mindegyik kötetet nagyon élveztem. A Bezárt szív főszereplője ismét egy izgalmas gonosz volt, méghozzá Hamupipőke mostohája.

A különös nővérek nagyjából lezárt egy köteteken átívelő történetet, és a Kitör a frász! már egy egészen más hangulatú történet volt, mely a varázslatok birodalmán kívül játszódott. A Bezárt szív azonban szerencsére visszatért a már ismert történetszálhoz, felbukkantak régi szereplők és helyszínek is, miközben szépen lassan megtudhattuk, hogy hogyan is vált Lady Tremaine-ből a gonosz mostoha. A nő ugyanis nem volt mindig rossz: Lady Tremaine története tulajdonképpen úgy indul, mint egy tündérmese: a fiatal özvegyasszony megismerkedik egy jóképű idegennel, aki iránt azonnal szerelemre lobban, és mindent hátrahagyva elindul a lányaival együtt, hogy a férfi különös otthonába költözzön. Hamar kiderül azonban, hogy ez a házasság nem egészen azt tartogatja a nő számára, amit remélt.

Lady Tremaine történetének alakulásában nagy szerepe van a tündéreknek, akik ugyanis már a kezdet kezdetén leosztották a szerepeket: a mostohának a gonoszat, Hamupipőkének a jót. A könyv emiatt nagyon tanulságos is, bár kissé kiábrándító módon inkább azt mutatja be, hogy az eleve elrendelt sorsnak nem lehet ellent mondani. Mindenesetre nagyon elgondolkoztató volt látni, ahogy Lady Tremaine lassan azzá vált, akinek lennie kellett.

„A palota telis-tele volt hajadon leányokkal, mind a legszebb báli ruhájába öltözve, amely csak úgy ragyogott a csillárok fényében. Lélegzetállítóan néztek ki, de azt még Lady Tremaine-nek is el kellett ismernie, hogy egyikük sem volt olyan szép, mint az ő rágcsálóimádó mostohalánya, akit szerencsére sikerült otthon hagyniuk.”

A történet nagy része jóval a Hamupipőke előtt játszódik, és egészen új oldalról ismerhetjük meg a klasszikus történetet is: sok új részletet megismerhetünk Hamupipőke múltjából, a családjáról, és arról, hogy mi minden történt vele a gyerekkorában. A mostohatestvérek is egészen új színben tűntek fel, és inkább az anyjuk és a nevelőapjuk áldozatai voltak, mint gonosz testvérek.

Mindent összevetve nekem ez a rész is nagyon tetszett, hiszen ismét egy egészen új, izgalmas oldalról ismerhettem meg egy klasszikus Disney-mesét, miközben a mesék birodalmáról is sokkal többet tudtam meg – például azt, hogy van átjárás a való világba, így például Szörnyella története is illeszkedhet a képbe. Voltak ugyan olyan pillanatok, amikor egy kicsit leült a cselekmény, de a Bezárt szív alapvetően tudta hozni a soozat szintjét, így továbbra is lelkesen várom, hogy újabb történeteket ismerhessek meg ebből a világból – ha minden igaz, legközelebb Hook kapitányról olvashatunk.

Értékelés:

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, itt beszerezheted!

NYEREMÉNYJÁTÉK

Egérvadászatra fel! A Számtalan Királyságba érkezve Lady Tremaine megdöbbenve tapasztalja, hogy mostohalánya egereket tart házikedvencként. Segíts neki összeszámolni, mennyi bundás jószág lapul otthonában! Minden állomáson látsz egy képet, neked pedig nincs más dolgod, mint megszámolni, hány egeret látsz rajtuk. Ha megvagy, írd be a számot a rafflecopter megfelelő sorába.

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladat:

(Ha nem látod a képet, kattints ide!)

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

04. 08. Dreamworld
04. 09. Csak olvass!
04. 11. Utószó
04. 13. Szembetűnő

A könyv adatai:

Kiadó: Manó Könyvek
Kiadó székhelye: Budapest
Kiadás éve: 2024
Oldalszám: 256
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789635844692
Fordította: Halmai Gergely
Megjelenés időpontja: 2024. március 14.