Ajánló

Romantikus könyvajánló Valentin-napra

Elérkezett a Valentin-nap, a szerelem és a szeretet ünnepe, és bár ma már jóval kevesebb romantikus regényt olvasok, mint néhány évvel ezelőtt, ilyenkor nekem is megjön a kedvem az ilyen kötetekhez. Nektek pedig készítettem egy romantikus könyvajánlót, amiben összeszedtem az elmúlt időszakom kedvenc romantikus köteteit, amelyek talán kevésbé ismertek még. Bízom benne, hogy találtok olyat, ami izgalmas lehet számotokra is.


Julie Murphy: If The Shoe Fits – Én, a cipő meg a nagy Ő

Ha egy vidám romantikus történetre vágysz, akkor az Én, a cipő meg a nagy Ő tökéletes választás. A történet tulajdonképpen egy Hamupipőke retelling, modernizált változatban, a főszereplőnk, Cindy pedig egy molett lány, aki részt vesz egy népszerű társkereső műsorban. Bár a lány célja az, hogy népszerűsítse az általa tervezett cipőket a tévében, hamarosan nem várt események történnek, és Cindy minden igyekezete ellenére mégis elkezd beleszeretni a műsor sztárjába. Bár a kötet nem mentes a romantikus kliséktől, nagyon kellemes és vidám olvasmány, gyorsan lehet vele haladni, és a romantikus szál mellet foglalkozik néhány komolyabb témával is, mint a molett lányok önbizalommal kapcsolatos problémái.

Tessa Dare: A hercegné alkuja

A történelmi romantikusok rajongóinak jó szívvel ajánlom Tessa Dare egyelőre talán kevésbé ismert, de igazán remek könyvét, A hercegné alkuját, mely tulajdonképpen egy korabeli kamu kapcsolat története: Ashbury hercege csúnya sebeket kapott a háborúban, így már nem bízik benne, hogy valaki is szeretni tudja, az öröklést azonban biztosítania kell. Ezért aztán alkut köt egy váratlanul felbukkanó, tűzről pattant varrónővel, akinek az egyetlen dolga az, hogy örököst szüljön a hercegnek, és élvezze a kényelmes életet, amelyet a férfi biztosít neki. A könyv érdekessége, hogy az egyik első olyan regény volt, amely nem áll meg a hálószoba ajtajában, és már tartalmaz spicy jeleneteket is.

Monique Roffey: A sziget sellője

Szintén nem lett igazán népszerű könyv A sziget sellője, pedig a kötet egy rövid, de csodaszépen megírt szerelmi történet egy sellőről, akit egy kis halászfaluban fognak ki. David életét fenekestül felforgatja a csodaszép sellő, ugyanis elhatározza, hogy megmenti őt a durva halászoktól és a turisták vizslató szemétől. Elrejti a lányt, és igyekszik megtanítani neki az emberi együttélés szabályait, miközben megismerheti a nő varázslatos történetét, akivel lassan szerelembe esik. A sziget sellője nem tipikus romantikus történet, és nem épp könnyed regény, de bizos vagyok benne, hogy sokak számára tud hatalmas élményt okozni.

Yehude Devir, Maya Devir: Ez egy ilyen nap

Yehuda és Maya Devir képregényeivel sokan találkozhattak már a közösségi médiában, a vicces és őszinte rajzok pedig már kötetbe gyűjtve is beszerezhetők. Az Ez egy ilyen nap az egyik kedvenc romantikus képregényem, ugyanis a pár a szép, a nehéz és a vicces pillanatait is megosztja egy-egy rajzos oldalon. A képek sorozatából pedig egy szép és mindannyiunk számára ismerős történet rajzolóik ki, egy mindennapi, és mégis különleges párról. A képek nézegetésekor pedig mindenki azt érezheti néha, hogy ez a könyv bizony róla szól!

Bauer Barbara: A szív szabadságharcosai

A szív szabadságharcosai az egyik legszebb és legfájdalmasabb történelmi romantikus, amelyet valaha olvastam, hátterében az 1848/49-es szabadságharccal. A kötet főszereplője Lili, aki vidéken él, és csupán a forradalmi hangulat egy apró szikrája éri el, mely azonban mégis lángra lobbantja. Miközben egy valószínűtlen és beteljesíthetetlen szerelmi kapcsolatba keveredik, a lány mindent megtesz, hogy a maga eszközeivel kivegye a részét a szabadságért folyó harcból, de a 19. századi Magyarországon mindennel és mindenkivel meg kell küzdenie a boldogságáért.

Suanne Laqueur: A pacsirták röpte

Az utóbbi időben már kevesebbet ajánlottam, pedig még mindig az egyik nagy kedvencem A pacsirták röpte, mely egy nagyon különleges, több szálon futó és több évtizedet felölelő történet, melynek fontos témája a szerelem, a családi kapcsolatok és a veszteség, miközben egy elég erős LMBTQ romantikus szál is van a történetben. A regény Alex, Valerie és Jav életét követi nyomon, akiknek a sorsa már nagyon korán összefonódik, és a kettejük közötti kapocs az évek során sem tűnik el, bár merőben átalakul. Ne féljetek a könyv hosszától, igazán megéri elolvasni!